Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

ʻO ke kuleana o nā beets hānai i ka meaʻai o nā holoholona like ʻole: nā lāpaki, nā kao, nā bipi, nā puaʻa a me nā moa

Pin
Send
Share
Send

Hoʻouka ʻia nā beets Fodder me nā meaola, e like me ka fiber a me nā pectins, e hoʻonui ai i ka makemake a me ka waiū i nā holoholona.

ʻO nā protein a me nā momona e kōkua i ka hoʻopiha i ka nele o nā meaola i ke kino o nā holoholona a me nā manu. Eia naʻe, ʻaʻole hiki ke hānai ʻia nā holoholona āpau me kēia huahana.

Hōʻike ka ʻatikala i nā holoholona e hiki ke hānai ʻia me kahi aʻa aʻa a pehea e hoʻopili pono ai ka mea kanu i ko lākou olakino.

Hiki ke hāʻawi ʻia i nā holoholona i kēia lau aʻa?

  • Paipai ʻia ka mea kanu ʻulaʻula no ka hānai ʻana i nā kao, nā bipi a me nā hipa. Ma muli o ka nui o ka momona i loko o nā beets, hoʻonui ka hana ʻana o ka waiū o nā holoholona a ʻoi aku ka ʻono o ka waiū.
  • Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka mea kanu i ka hānai puaʻa me ka makaʻu ʻole. Hoʻokomo maʻalahi ʻia nā hua aʻa i loko o nā ʻōpelu i ka ʻōnaehana digestive o nā holoholona.
  • Kūpono nā beets hou a hoʻolapalapa no ka hānai ʻana i nā moa. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hāʻawi ʻana i kēia mea kanu i ka hoʻoilo, ke nele nā ​​manu i nā huaora.
  • Eia kekahi, e pōmaikaʻi nā beeti i nā lāpaki, koe wale no nā mea hoʻonaninani a me nā lāpaki ma mua o ʻekolu mau mahina. ʻAʻole pono e hāʻawi ʻia nā pēpē pepe i kahi mea kanu ʻulaʻula ma muli o kahi ʻōnaehana digestive maikaʻi ʻole. Hiki i ka ʻai ʻana i kahi lau momona ke alakaʻi i ka huhū o ka ʻōpū a hiki i ka make.

ʻAʻole hiki ke hānai ʻia kekahi mau holoholona me nā beets fodder.... Pākuʻi ʻia kēia mau mea:

  • hamsters;
  • lāpaki hoʻonaninani;
  • Puaʻa Guinea.

Ma muli o ke alo o ka fiber i ka hoʻohui, hiki i ka huahana ke hana i nā maʻi āpau i nā rodents a hōʻeha paha i ka ʻōpū.

Ke hoʻolālā nei e hānai i nā holoholona me nā beets hānai, e mālama i nā ʻano mālama. Hiki i kahi mea kanu hōʻino ke kumu i ka lāʻau make.

Hiki ke mālama ʻia i nā beet i ke keʻena, ma ka pāpale aniani a i loko o ka pahu hau. He mea nui e hōʻoia i ka holo ʻana o ka ea kūlohelohe a ʻaʻole e ʻae i ka mahana i luna aʻe o ʻehā mau kekelē.

He aha ke ʻano o nā mea kanu ʻulaʻula e hānai ai i kāu holoholona?

Kūpono kekahi ʻano beet no ka hānai ʻana i nā holoholona.

Inā ʻoe e hoʻolālā e hana i nā hua aʻa ʻulaʻula i ka hoʻoilo a pau, ʻoi aku ka maikaʻi o ke kanu ʻana a kūʻai ʻana mai i nā ʻano lohi mai nā mahiʻai, a he mea maʻamau kēia mau mea.

  • Renova;
  • cytodel;
  • paukūʻolokaʻa

ʻO nā ʻano hua pono o ka ʻai ʻai hānai ka ʻano "Lada"... Ma kahi o ka hectare he 170 mau tona o nā huaʻai e hiki ke loaʻa.

Hoʻohālikelike ʻia hoʻi he ʻano nui nā huaʻoki kiʻekiʻe he mau ʻulana paukūʻolokaʻa, elongated-cone-shaped, ʻeke-ʻano.

Ka hopena o ka huahana ma ke olakino holoholona

ʻO ka hoʻokomo ʻana i nā beets i ka papaʻai o nā holoholona mahiʻai e hoʻopili i ka hoʻomaikaʻi ʻana o ka ʻōpū, a me ka hoʻonui ʻana i ka nui a me ka maikaʻi o ka waiū bipi.

Pipi

Hoʻonui ka hānai Red Root i ka waiū... ʻAe ʻia e hāʻawi i nā bipi ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o 18 kilokilo o nā beets i kēlā me kēia lā. Ma mua o ka hānai ʻana, pono e ʻokiʻoki i ka mea kanu, ninini i ka wai i hoʻolapalapa, a laila e hoʻowali me ka mauʻu.

ʻElua mau pule ma mua o ka hānau ʻia ʻana o kahi keiki bipi, pono e hoʻopau ʻia nā beets mai ka papaʻai, ʻoiai hāʻawi ka mea kanu i ka nui o ka wai i hiki ke hana i nā pilikia i ka wā o ke keiki.

Nā Kao

Inā hoʻokomo ʻoe i nā beets hānai i ka papaʻai o nā kao, hiki iā ʻoe ke ʻike i ka hoʻonui ʻana o ka momona o ka waiū, a hoʻonui ʻia ka hua o ka waiū. Ua lawa no nā kao e hāʻawi aku i ʻekolu a ʻehā mau kilogram o nā mea kanu ʻulaʻula i kēlā me kēia lā..

Nui ka ʻai o nā beets Fodder i ka pono o ke kino o nā holoholona.

No 100 mau kilokika o nā aʻa aʻa:

  • 12.4 hānai hānai;
  • 40 gram o ka kalipuna;
  • 40 gram o ka phosphorous;
  • 0.3 protein protein.

Loaʻa i nā lau beet nā mea pono he nui.

Loaʻa i 100 kg o nā kiʻekiʻe:

  • 260 karamu o ka kalipuna;
  • 50 gram o ka phosphorous;
  • 10.5 hua hānai;
  • 0.7 polokina digestible.

Nā moa

Mahalo i ka hoʻohana ʻana i nā beets, hoʻopiha hou nā moa i ka nele o ka calcium i ke kino... Hoʻohui i nā mea ʻai maka ʻokiʻoki ʻia i kāu hānai manu, a i ka hala ʻana o ka manawa, ʻike ʻoe i ke kala o nā hua i ikaika a ʻoi aku ka mānoanoa o nā pūpū. Ua lawa ka hāʻawi ʻana i hoʻokahi moa ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o kanahā mau kālani o ka ʻai ʻai i kēlā me kēia lā. Ma waho o nā hua aʻa, hiki ke hānai ʻia nā manu me nā kiʻekiʻe.

Līpaki

ʻO ka fiber a me ka fiber coarse i loko o nā beets e hoʻomaikaʻi ai i ka hana o ka ʻōpū i nā lāpaki. E hānai wale i nā lau aʻa i hoʻolapalapa ʻia i ka mua e hōʻalo i ka palapū. Ma kahi iki aʻe, e hoʻāʻo lākou i nā piko, i loaʻa nā waiwai antiseptic waiwai.

Hoʻokomo ʻia nā beet i loko o ka papaʻai o nā lāpaki mai ka makahiki o ʻekolu mau mahina.... E hoʻomaka me ka 100 gram o nā beets i kēlā me kēia lā a hana iki a i ka lawelawe ʻana o 250 gram.

Puaʻa

ʻO ka ʻai ʻana i nā beets a maka a kuke ʻia kahi hopena maikaʻi i ka ʻōnaehana digestive o nā holoholona a hāʻawi i ka hoʻonui ʻana i ke kaumaha o ke kino. Hoʻohui ʻia, he hopena maikaʻi kā ka mea kanu ʻulaʻula i ka momona momona, a laila e hōʻemi ana i ka momona o kaʻiʻo. Paipai ʻia e hāʻawi i nā puaʻa i ʻehiku mau kilogram o nā beets i hoʻokahi haneli kilokika o ke kaupaona.

ʻO ka hoʻohui ʻana i nā beets ʻai i nā meaʻai o nā holoholona e ʻae ai i ka hoʻoilo a me ka wanaʻao e lawe i ke ʻano o ka hānai kokoke i ke kauwela. Hoʻokomo maikaʻi ʻia ka mea kanu i loko o ke kino a ʻaʻole haʻahaʻa i ka mea nui a hiki i ka silage i ka ration hānai.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Action Bronsons Vegan Golden Beet Poke - Forkin Plants Style (Iulai 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com