Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

Pehea e pakele ai i nā moth i loko o kahi keʻena - folk a kūʻai ʻia i nā lāʻau

Pin
Send
Share
Send

ʻAneʻane pili ka poʻe āpau i ka nīnau pehea e hemo ai i nā moth i loko o kahi keʻena mau loa, akā ʻaʻole maʻalahi ka pane. He mū liʻiliʻi nā moths mai ka mahele o nā butterflies. Hoʻomaopopo nui ʻia ka moth maʻamau e hōʻino i ka hulu a me nā mea huluhulu.

Ma ka home, hānai nā laroth moth i kahi mea horny - keratin, ʻo ia kahi ʻāpana o ka hulu hipa, puʻu kapeta, nā huluhulu huluhulu. ʻO ka ʻai keratin, haʻalele ka ʻenuhe i nā huahana neoneo. I ka lā, hiki i ka larva ke hana i kahi puka ma ka hulu a huahana woolen. I ka ʻimi ʻana i ka meaʻai, gnaw ka moth ma nā ʻano mea like ʻole: ka pepa, ka pulupulu, ka siliki, nā mea synthetic.

ʻO ka hoʻomohala ʻana i kahi moth me nā pae he nui: he hua manu, kahi ʻenuhe, kahi pupa, he pepe. ʻO ka manaʻo o ka pulelehua mau butterflies, akā ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka makaʻu i nā mea. ʻAi ʻia ka hulu a me ka hulu hipa e nā ʻenuhe, no laila pono ʻoe e hakakā pū me lākou a me nā larva e waiho ana i nā ʻelala.

Folk a mālama i nā lāʻau lapaʻau anti-moth

I ka hakakā ʻana i nā pulelehua, hoʻohana nā wahine hale i nā ʻano like ʻole, nā poʻe ʻelua, i hōʻoia ʻia i loko o nā makahiki, a me nā mea hou, i kūʻai ʻia. E noʻonoʻo pehea e kōkua ai i ka hoʻopau ʻana i nā mea ʻino ʻino a wikiwiki ʻole e hōʻeha i ke olakino o nā kamaʻāina o ke keʻena.

Nā lāhui kanaka no nā pulelehua

Ua hoʻohana ko mākou mau kūpuna wahine i ka naphthalene kaulana i mea e pale aku ai i nā mea mai nā pulelehua i loko o ke keʻena, kahi e makaʻu pono ai i nā pepepe, akā ʻaʻole hiki ke luku i nā ʻenuhe a me nā hua.

Hoʻonohonoho nā ʻepekema i ka naphthalene ma ke ʻano he carcinogen hiki ke hoʻonāukiuki i ka ulu ʻana o nā maʻi ʻino.

  • ʻO nā aila pono a me nā lavender pono e lawelawe ma ke ʻano he lāʻau kūlohelohe a palekana hoʻi no nā pulelehua. E pale ʻia nā lole hulu a me nā hulu hipa mai nā mea kolo e nā pulupulu i pulu ʻia i loko o kēia mau aila, nā pua lavender i hoʻomaloʻo ʻia, pālahalaha ʻia ma waena o nā mea o ka ʻeke ʻeke
  • ʻO ka pilau o ka lāʻau kedera a me ka camphor e hoʻoweliweli aku i nā mea ʻino mai ka waihona.
  • ʻO kahi lāʻau palekana no ka mālama ʻana i ka pepelu he vīnega. E hoʻomehana i kekahi mau punetune o ka vīnega i loko o ka ipu hao wela a kokoke no 10-15 mau minuke i kahi waihona.
  • Caucasian chamomile pauka - pyrethrum e hoʻomaha i nā moth lele. E hoʻomoe i ka pauka i ke ana o 3-4 mau gram i kēlā me kēia mika mika o kahi.
  • E hakakā i nā pulelehua moth, ka paka, ka pepa ʻeleʻele, ke kopa mauʻu, nā ʻalani ʻalani, nā mea mālama hale me kahi ʻala ʻala - geranium a me coleus - e hiki mai ana. ʻAʻole hiki i nā pepelu ke hoʻomanawanui i kēia mau pilau.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo wikiō

Palekana nā ʻano kanaka o ka hakakā no ke olakino, akā ʻo nā mea kanu he repellents wale nō e kipaku nei i nā pepepe. Inā ua noho kahi mole i loko o nā mea, hiki iā ʻoe ke kāpae iā ia wale nō me ke kōkua o ke kemika.

Kūʻai ʻia nā lāʻau moth home

ʻO ka lāʻau kuʻuna a kaulana hoʻi no ka pulelehua nā briquette a me nā papa, i hoʻopili ʻia me camphor a me naphthalene. Hoʻonohonoho ʻia lākou ma nā papa luna o nā waihona.

ʻO ka hana antimal o naphthalene a me camphor e pili ana i nā mahu kaumaha o kēia mau mea, ka mea, e noʻonoʻo ana ma ka lalo, ʻaʻole e ʻae i nā butterflies e kau i nā hua ma nā lole. ʻO ka hua hoʻohui nui loa o nā briquette a me nā papa ka uku haʻahaʻa. Akā ʻo nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka camphor a me naphthalene hiki ke lilo i mea weliweli i ke olakino kanaka. Pono e noʻonoʻo ʻia kēia e ka poʻe hiki i nā hopena maʻi.

Nui nā huahana kaohi pest ma nā waihona o nā hale kūʻai.

  1. Hoʻokomo ʻia ʻo "Antimol" a i ʻole "Desmol" i 3-4 mau papa i loko o kahi pola. ʻO ka lōʻihi o nā lāʻau e pili ana i ʻelua mau pule.
  2. Pale aku ʻo "Molemor" i nā mea mai nā mea kolo no ʻeono mau mahina, akā ʻaʻole hiki ke hoʻohana ʻia ma mua o ʻelua mau pā i hoʻokahi lumi.
  3. ʻO Aerosols a me nā sprays - "Suprosol", "Trap", nā pā - "Moskitol", wai - "Supromit". Mālama ʻia nā paia o nā waihona a me nā lole me nā mea wai, ʻo ka hopena o ka mālama ʻana he mau mahina.
  4. "Reid Antimol" hiki ke kūʻai koke ʻia i ke ʻano o kahi gel, ʻehu a me nā pā.

Hana nā mea hana o nā mea kolo i hoʻomākaukau me ka ʻaʻohe ʻala maikaʻi ʻole, e luku ana i nā butterflies a me nā uluna moth, ka pale ʻana i nā mea mai nā ʻili ʻili, nā ʻūpā kapeta, nā naonao. Kūpono nā pā a ʻeono mahina.

Hoʻomākaukau nā hoʻomākaukau no nā pulelehua i ke ʻano o nā ʻāpana. Ua lawa ia e hemo i ka lepe pale a kāpili i ka ʻāpana i ka paia o luna o ka ʻaha kuhina. E hoʻopiha nā ʻāpana i nā kapa komo me kahi ʻoluʻolu o ka lavender, chamomile a i ʻole ka tangerine. E pale ʻia nā mea a nā keiki e nā ʻāpana kūikawā o ka hana lahilahi. Hoʻomaha hou i ka lāʻau i loko o ka lumi kuhina i kēlā me kēia 4-6 mahina. ʻOiai nā mea maikaʻi āpau, ʻawaʻawa loa ka huahana: ʻaʻole hiki ke mālama ʻia ma kahi o nā huahana meaʻai a me nā wahi e hiki ai i nā keiki; ʻae ʻole ʻia e waiho ma mua o ʻelua mau ʻāpana i nā lumi ma lalo o 15 mika mika. m

E noʻonoʻo pono i ke koho ʻana o nā lāʻau anti-cancer: mai kūʻai i nā huahana mai nā mea hana kānalua, me nā ʻōpala ʻino. Hiki ke hōʻeha i ke olakino ka lawa ʻole o nā kemika.

Pehea e hemo mau ai i ka moth meaʻai

I ka lumi kuke

Hiki iā ʻoe ke hemo mau loa i nā moth meaʻai i ka lumi kuke me ke kōkua wale nō o nā kemika i hōʻike ʻia aʻe nei. Hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau lāhui ma hope o ka hoʻopau loa ʻana o nā mea make, no ka pale ʻana.

Ma hope o ke kaʻina hana hemo, e mālama pono i nā wahi kahi i noho ai ʻo ia. E holoi i nā keʻena me nā huahana i hoʻopiha ʻia i ka mū me ka wai kopa mahana, a laila ka wai maʻemaʻe. Hoʻopili ʻia nā māwae āpau a me nā auwai me ka vīnega pākaukau e hoʻohana ana i ka palaki lahilahi. E waiho hāmama ka ʻaha kuhina a hiki i kona wā maloʻo loa.

E mālama i kāu mau mea kūʻai aku i loko o nā pahu a me nā ipu me nā poʻi paʻa paʻa e mālama i nā mea kolo mai kāu lumi kuke. Inā pono ʻoe e mālama i ka meaʻai i loko o nā ʻeke ʻeke, pono lākou e nakinaki maikaʻi.

I ka palaoa

Inā pili nui ka moth i nā cereal, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻai. Inā hōʻino kahi meaʻai liʻiliʻi, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e hoʻokaʻawale, a laila hoʻomaloʻo ia no 15 mau minuke i ka umu ma 60 ° C a i ʻole ka hawewe.

Ma ke kāpeti

ʻO kahi pest maʻamau a puni ka honua ka moth cabbage. Ma hope o kekahi mau nāhelehele ʻūlū, ʻaʻole hiki ke mālama ʻia ke poʻo o ke kāpena, hoʻomaka koke ia e hōʻino koke. Hoʻopili ka pest i ka mea kanu i loko o nā moena.

Lawe ʻia ka hana kāohi insect i kahi pilikia.

  1. Palau pono nā koena ohi. ʻOiai ma luna o lākou a ma nā nāhelehele, noho mau nā pupae no ka hoʻoilo, ka mea ma hope o ka palau ʻana hiki ʻole ke hele i waho.
  2. E ʻike pono ʻaʻole hoʻolaha ka mauʻu. Inā ʻoi aku ma mua o 10% o ka mea kanu i hoʻopili ʻia a i ʻole ʻoi aku ma mua o 4 nā ʻenuhe ma hoʻokahi ulu lāʻau, mālama ʻia lākou me nā insecticides.
  3. ʻO nā ala kūpono o ka hakakā ʻana i ka pest māla ʻo Entobacterin, Lepidocid, Bitoxibacillin.

He aha inā ʻaʻole ʻoe i ʻike i ka larva?

He kuhi hewa nui ka manaʻo e hana ʻino ka pepe moth i nā mea, a i ka pepehi ʻana iā ia, hiki iā ʻoe ke pakele i ka pilikia. ʻAneʻane ʻike mau mākou i nā moth kāne e lele ana i loko o nā lumi. ʻO nā wahine i kēia manawa hoʻomoe i nā hua i loko o nā kīʻaha a me nā wahi mehameha ʻē aʻe.

Caterpillars, kū koke mai nā larvae, a hoʻopōʻino i nā huahana i hana ʻia mai ka huluhulu, hulu hipa a me nā mea kūlohelohe ʻē aʻe. Kūpono ke kaua ʻana ʻaʻole me nā butterflies, akā luku i ka larvae. Inā ʻaʻole hiki ke loaʻa iā lākou, pono e hoʻokō i nā hana pale maʻamau a pale i ke ʻano o ka pest.

  1. ʻO ka mea mua a nā ʻenuhe e ʻai ai, he mau wahi lepo ia o nā lole, no laila ma mua o ka hoʻouna ʻana i nā mea no ka mālama ʻana, hoʻomaʻemaʻe pono iā lākou i nā stains.
  2. Hoʻopilikia ʻia nā ʻenuhe a me nā hua manu e ka lā pololei a me ka ea hou. Hoʻomaloʻo a me nā mea lewa i nā manawa ma ka pāpale. ʻO ka hapalua hola i ka wā wela ka lawa no ka make ʻana o nā hua o ka pulelehua. I ke anilā liʻiliʻi o ka lā, e pāpālua i ka manawa maloʻo e hoʻokō i ka hopena.
  3. Inā hiki, e hoʻokō i ka quartzing i loko o nā waihona a me ka lumi kahi e waiho ai nā mea.
  4. No ka luku loa ʻana i nā ʻenuhe moth, e like me nā ipo, hoʻohana ʻia nā huahana dichlorvos.
  5. Make ka larvae ke hōʻike ʻia i nā mahana haʻahaʻa - ka hau a me ka evaporation. Paipai ʻia kēia mau hana e hoʻohana inā ʻaʻohe makaʻu o ka hōʻino ʻana i ka huahana.

Nā ʻano pulelehua home

Aia ma mua o ke kanahā mau ʻano moth i ke ʻano. Hiki ke loaʻa i kekahi o lākou i loko o nā hale a me nā keʻena. E koho i ke ala kūpono loa e hakakā ai, pono e hoʻoholo i kā lākou ʻano. Hoʻokumu ʻia ka ʻāpana i nā laha i ka nohona o ka nūpepa: hiki ke kapa ʻia kekahi mau mea make he home, a ʻo nā mahiʻai kekahi. Ma waena o nā ʻano moth mahiʻai, ʻike nui ʻia ka pulelehua bale, ʻāpala a me nā kāpelu kāpala. ʻO nā mea ʻino o ka hale me nā huluhulu, nā lako, nā palaoa a me nā pulelehua lole. E noʻonoʻo i nā ʻano moth hale pinepine e hoʻonāukiuki i kēlā me kēia wahine wahine.

Pulelehua huluhulu

ʻO ka pulelehua huluhulu kahi hinahina brownish-melemele a hina hina hina paha. Ua piʻi ka ʻēheu i 15-16 mm. Ma nā forewings, aia ʻelua mau kiko ʻeleʻele a hoʻokahi nui. ʻAno like nā ʻenuhe, keʻokeʻo me ke poʻo ʻeleʻele a me ka ʻili aniani. ʻAi ʻia i nā huluhulu kūlohelohe, nā ʻūlū ma nā lauoho āpau e hele mai ana.

Pulehu lole

ʻO ka nui o ka pulelehua lole ʻoi aku ka nui ma mua o ke kapa hulu. ʻO ka ʻēheu ma kahi o 20-22 mm o. ʻO nā forewings he melemele melemele i ka waihoʻoluʻu, me kahi kiko ʻalani-ʻulaʻula ma ka piko. Uhi ʻia ke poʻo o ka pepeke i ka fluff keʻokeʻo. ʻIke like ke ʻenuhe i ka ʻenuhe huluhulu huluhulu. Noho i loko o nā pale o ka lole a i ʻole ka drape, ʻai ka moth i nā mea mai loko, a waiho i kahi ʻāpana lahilahi o ka mea. No laila, ʻike pinepine ʻole ʻia ka hemahema o kekahi mea.

Moth lako

Hoʻohanohano ʻia ka moth lako e kahi kala melemele ʻōlinolino. Pākuʻi-melemele ke poʻo o ka ʻelima, ʻeleʻele nā ​​ʻeheu i ke kumu. ʻAi ʻo Caterpillars i ka hulu hulu o nā mea hana, a ma mua o ka hoʻokumu ʻia ʻana o nā pupa, hānai lākou i ka wahie, nā ala ʻūlū, ma muli o ke kumu o ka lāʻau. Hoʻomoe ka moth i nā hua ma ka ʻaoʻao haʻahaʻa a me nā kihi o nā lako hale, i nā māwae o ka wahie, a ma ʻaneʻi e hōʻiliʻili ai nā pūnana o nā cocoon keʻokeʻo. Hoʻolālā piha ka ʻenuhe i loko o ʻelua mau mahina i ke kauwela a ma kahi o ʻelima i ka hoʻoilo. Hoʻomaka ka moth lako i ka pupate i Pepeluali, nā makahiki mua i nā mahina puna, nā makahiki lua o nā butterflies i Iulai a ʻAukake.

Moth (lumi kuke) moth

I ka lumi kuke, hoʻonāukiuki nā wahine hale i ka moth palaoa. ʻO ka pulelehua palaoa (lumi kuke) kahi inseka keʻokeʻo keʻokeʻo, uhi ʻia nā ʻēheu o mua me kahi ʻano ʻeleʻele, hiki i ka ʻēheu o nā ʻēheu hope ke 15 mm. Hinahina ka ʻōpū. Hiki i kēlā me kēia pepeke wahine ke kau ma kahi o 100 mau hua ma nā hua o ka rai, palaoa, bale. Lele aku nā butterflies i ʻelua manawa o ka makahiki: i ka puna a i ʻAukake. Hoʻopili pū me nā cobwebs, hoʻohui ka ʻenuhe i kekahi mau hua i loko o kahi pūʻolo. Ke neʻe nei, hali ʻo ia i kēia pūʻolo ma hope ona, e ʻai mālie nei i nā hua. Hana ke kaʻina pupation i nā māwae i nā paia, i nā māwae i ka papahele. Hiki i kahi moth palaoa ke hoʻouka i nā hua maloʻo a me nā ʻanoʻano like ʻole.

ʻAlopala Buffalo

ʻO kekahi o nā ʻano pepeke kūpaʻa kūpale ʻo ka pulelehua. ʻAi wale ia i nā kapeta wale nō, no ka mea e koho paha ʻoe mai ka inoa, akā ʻo ka ʻili hoʻi, ka huluhulu, hoʻopōʻino i nā kāmaʻa, ʻeke a me nā huahana ʻē aʻe i hana ʻia mai nā mea kūlohelohe. Hoʻomoe ka larvae i nā wahi hiki ʻole ke komo i loko o ka puʻu o nā mea. ʻAʻole makaʻu nā moʻo kapeta i ka pilau a me nā pilau naphthalene, no laila ʻaʻole kūpono nā huahana a lākou e hoʻokumu ai i ka hemo ʻana.

Noho ka moths hakakā me kahi pilikia nui no nā wahine hale. ʻOiai nā ʻano o nā lāhui a me nā hale kūʻai, he mea maikaʻi loa ia e ʻalo ai i ka pale. Hoʻomaʻemaʻe i nā mea ma mua o ka mālama ʻana, hoʻomaloʻo pinepine a me nā huahana lele ʻana, mālama pono ʻana i nā meaʻai - e kōkua kēia mau ʻano maʻalahi i ka hoʻemi ʻana i ka likelika o ka poʻe komo hewa i loko o kahi keʻena a hemo mau loa iā lākou.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: KAULANA PAKELE of Manao Company sing 10 minutes of throwback favorites (Iune 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com