Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

Pehea e kuke ai i ka yogurt i kahi kuke lohi, i ka mea hana yogurt a me waho, i ka thermos

Pin
Send
Share
Send

ʻO ka maikaʻi o nā huahana o kēia wā i hāʻawi ʻia i nā hale kūʻai a ma ka mākeke e hāpai i nā kānalua i waena o nā mea kūʻai aku, keu hoʻi i ka wā e pili ana i nā huahana waiū hū. Me ka hoʻomaʻamaʻa iā lākou iho me ka haku mele, makaʻu nā poʻe. No laila, hoihoi lākou i ka hana ʻana i ka yogurt ma ka home.

He huahana kūikawā ʻo Yogurt, kahi i loaʻa nā mea pono he nui e hoʻomaikaʻi ai i ka hana o ka ʻōnaehana digestive a pale i ke kino mai ka hoʻopili ʻia ʻana o nā virus a me nā bacteria. Hiki wale i kahi huahana kūlohelohe ke kaena i kēlā mau ʻano, ʻaʻole kūpono ke kūʻai i kahi hale kūʻai. No kēia kumu, hoʻomākaukau nā mea hoʻokipa i ka yoghurt ma ka home.

ʻO kahi ʻenehana hana mana i kapa ʻia he mea hana yogurt e kōkua i ka kuke ʻana i kahi huahana waiū hū i ka home, ʻano ʻia e ka ʻono lua ʻole a me nā pono kūpono ʻole. ʻOiai ʻaʻole ma ka lima ka mīkini, mai hopohopo, hiki ke hoʻomākaukau ʻia ka yogurt homemade i loko o ka ipu hao, thermos a i ʻole nā ​​kuke lohi.

ʻO ka poʻe Tureke ka mea mua e hana i ka yoghurt. Ma hope o ka hala ʻana o ka manawa, ua pālahalaha ka papa kuhikuhi no ka mea ʻono ma ka honua holoʻokoʻa a ua loaʻa nā loli he nui i hoʻolālā ʻia e hoʻomaʻalahi i ka hana hoʻomākaukau.

ʻO ka maikaʻi o ka yoghurt homemade hilinaʻi ʻia i ka moʻomeheu hoʻomaka i loaʻa i ka hui. ʻO ka manawa pinepine, no kēia kumu, hoʻohana nā kuke i ka yogurt kalepa, ka mea i pane ʻia me nā koʻohune maikaʻi a me ka waiū maoli, a lilo i mea maikaʻi.

Pāʻai yoghurt kahiko

Maʻalahi ka hana ʻana i ka yogurt ma ka home. Pono ʻoe i ka waiū a me ka waikiko, kahi kōpena, kahi kapa pumehana, a me ke ahonui, ʻoiai ke kaʻina o ka waiū fermentation a ʻumikūmālima mau hola. Inā hoʻopau pololei ʻia ka fermentation, mānoanoa a lahilahi ka yoghurt i ke kūlike ʻole. No kēia kumu, mālama ʻia ka huahana home i loko o ka pahu hau no ʻehā mau hola.

  • waiū pasteurized 1 l
  • moʻomeheu hoʻomaka maloʻo 1 ʻeke

Kalepona: 56 kcal

Proteins: 2.8 g

Momona: 3 g

Nā Kāpelu: 4.6 g

  • ʻO ka hana mua e hoʻomākaukau i nā pā. E ninini i ka wai i hoʻolapalapa ma kahi o ka ipu liʻiliʻi. A laila i loko o ka ipu hao, hoʻomehana i ka waiū i 90 kekelē, e hoʻoneʻe i ke kapuahi a hoʻoluʻu i 40 kekelē.

  • Ma hope o ke anuanu, e hoʻohui i ka sourdough i ka waiū. Hoʻopili iā ia me ka waiū a kāwili. I ke kumu o ka yogurt i kūʻai ʻia e ka hale kūʻai, hoʻomaka mua ia i ka nui o 125 ml me ka waiū a ninini i loko o ka ipu hao.

  • Ma hope o ka hoʻohuihui ʻana i ka mea hū me ka waiū, wahī i nā pā me kahi kapa pumehana a i ulana ʻia i ulana ʻia a waiho i kahi mehana no 10 mau hola. Ma hope o ka yoghurt, e hoʻomaʻalili i nā hola ʻehā. Ma kēia manawa, e hiki i ke kūlike i koi ʻia.


ʻAʻole wau e kāpae i ʻole e holo pono ka hoʻāʻo mua. Inā kū kēia, mai hoʻonāwaliwali. Hana i nā hewa he nui, i nā hana o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka ʻenehana o ka hana ʻana i ka yogurt homemade maʻamau, ʻo ka mālama pinepine ʻole ʻia o ka hoʻomehana mahana e hoʻoholo ai i ka ʻono a me ke kūlike.

Paipai wau iā ʻoe e kaohi i ka mahana me ka thermometer lumi kuke. I mea e hōʻalo ai i kēlā mau kūlana, e hōʻoia i ka wahī maikaʻi ʻana o nā pā a mehana. Inā ʻoe e ʻimi nei i kahi huahana olakino, e hoʻohana i ka waiū pasteurized, ʻoi aku ka nui o nā wikamina ma mua o kāna analogue oriented no ka mālama wā lōʻihi.

Ka meaʻai no ka hana ʻana i ka yogurt i kahi mea hana yogurt

I ka wā ma mua, nā waiū hū i loko o nā ipu hao, i kēia manawa ua hoʻohana ʻia kahi mea hana yogurt. ʻO ka poʻe loea culinary nāna i kūʻai mai i kēia hāmeʻa e mahalo nui i nā pono o ka ʻenehana e mālama pono i kahi mahana e hāpai i ka hoʻomohala ʻana i nā bacteria lactic acid.

Kōkua ka mea hana yogurt iā ʻoe e hana i ka kefir homemade, ka tī liʻiliʻi, ka waiū kawa a me ka yogurt me ka hoʻoikaika ʻole. Kūʻai ʻia kekahi o nā huahana i helu ʻia i loko o ka hale kūʻai i loko o kahi hue nani a i ʻole ʻeke me ka lepili mālamalama, inā ʻaʻole no hoʻokahi mea. ʻAʻohe waiwai o ke kino i nā huahana waiū i kūʻai ʻia ma ka hale kūʻai.

Inā hoʻoholo ʻoe e hoʻololi i kou ʻohana i ka yogurt homemade, e hoʻomaka me kahi moʻomeheu hoʻomaka i kūʻai ʻia ma ka hale kūʻai lāʻau. ʻOi aku ka maikaʻi o ka waiū sterilized mehana no ka hana ʻana i ka yoghurt. Paipai wau i ka waiū pasteurized paila. Hoʻoholo ʻia ka mānoanoa o ka huahana e ka momona o ka waiū maka. Inā ʻoe e ukali i ka papaʻai waiū fermented, e hoʻohana i ka waiū pauka no ka yogurt mānoanoa.

Nā Pono:

  • Milk - 1.15 liters.
  • ʻO ka moʻomeheu hoʻomaka waiʻona "Narine" - 200 ml.

Hoʻomākaukau:

  1. E hana i mea hū. E hana i kēia, hoʻomehana i ka 150 ml o ka waiū i 40 kekelē, hui pū me ka moʻomeheu wai hoʻomaka a hoʻowali. Hoʻopulu i ka moʻomeheu hoʻomaka i ka mea hana yogurt ma ka liʻiliʻi he ʻumikūmālua mau hola, a laila ʻelua mau hola i ka pahu hau.
  2. Hoʻomaka e hoʻomaka i ka hana yogurt. E wela i kahi lita o ka waiū, e kāwili me nā punetēpō ʻelua o ka sourdough, e hoʻowali a ninini i loko o nā hue. Noho ia e hoʻohuli i ka hāmeʻa no ʻeono mau hola.
  3. E kau i kahi poʻi ma kēlā me kēia ipu a hoʻomaʻalili i ka yogurt pūʻolo no ʻelua mau hola. Ma hope o ka mālama, ʻai mālie iā ia a hoʻohana paha ia e like me ke kāʻei salakeke.

Hoʻomākaukau wikiō

Hoʻopilikino i ka mea ʻono o kāu meaʻai momona home me nā mea kūlohelohe. Hiki i nā hua kēpau, nā nati, nā huamona, ka meli, nā hua momona, kokoleka a me nā ʻano like ʻole. Ke hui ʻia ka yogurt homemade me ka cereal, loaʻa ʻoe i ka ʻaina kakahiaka piha.

Inā ʻoe e hoʻolālā e hoʻohana i nā huaʻai hou, hoʻohui iā lākou i ka huahana i hoʻopau ʻia, a i ʻole, ma kahi o ka yogurt, e loaʻa ʻoe i ka kefir momona. Paipai wau iā ʻoe e hoʻāla i nā mea hoʻohui a hoʻopiha paha iā lākou i nā papa. Aia ia i ka hopena i makemake ʻia. E kōkua kahi mea hana yogurt e hana i nā mea hana like ʻole, no ka mea, kaupalena ʻia kona hiki i ka manaʻo kuke.

Pehea e kuke ai i ka yogurt i kahi kuke lohi - 2 mau hana

Maʻalahi ʻo Yogurt e hoʻomākaukau ma ka home. Ma mua, koi kēia i ka hana titanic, akā ʻo ka hoʻolaha ʻana o ka multicooker i maʻalahi i ke kūlana. Kūpono ka mea hana multifunctional no ka hoʻomākaukau ʻana i nā pā like ʻole a me nā mea ʻono.

ʻO ka papa kuʻuna maʻamau i kahi kuke lohi

Hoʻomoʻa mua i ka meaʻai. Hana ʻia ka yoghurt homemade mai ka waiū a me kahi mea hoʻomaka sourdough mai ka yoghurt i kūʻai ʻia e ka hale kūʻai. Hoʻohana pinepine ʻia ka holika ma kahi o ka waiū. E māhele wau i ʻelua mau papa ʻanuʻu. E hoʻomaka wau me ka mana kahiko.

Nā Pono:

  • ʻO ka waiū Pasteurized - 1 lita.
  • Kūʻai yogurt - 1 pack.

Hoʻomākaukau:

  1. E ninini i ka waiū i loko o ka ipu hao a wela i 40 kekelē. Hoʻohui i ka waiū mehana me ka yogurt, a kuʻi i ka hopena i hui ʻia me ka mea kāwili.
  2. E ninini i ka hui i loko o nā hue i sterilized, uhi ʻia me ka pepa a hoʻonoho ʻia i loko o ka pola multicooker, ma hope o ka uhi ʻana i ka lalo me kahi kāwele. E ninini i ka wai mehana i loko o ka multicooker e uhi i nā kini i ka pae o nā ʻāʻī.
  3. Ma hope o ka pani ʻana i ka poʻi, e hoʻoulu i ke ʻano hoʻomehana ma o ka hoʻonohonoho ʻana i ka uaki no iwakālua mau minuke. A laila hoʻopau i ka hāmeʻa a waiho i nā hue i loko o ka hāmeʻa no hoʻokahi hola.
  4. Ma hope o kēlā, hoʻoulu hou i ka ʻano hoʻomehana no 15 mau minuke a hoʻopau i nā pono no hoʻokahi hola.

I ka wā hope loa, paipai wau i ka hoʻouna ʻana i kekahi mau hake o ka yogurt homemade i ka pahu hau, a waiho i ke koena i ka multicooker a kakahiaka. ʻO ka hopena, e hoʻokolohua i ka manawa kūpono no ka simmering o ka huahana.

Hoʻomaʻa ʻelua

Nā Pono:

  • Waiu - 500 ml.
  • Kalima - 500 ml.
  • Yogurt - 1 pūʻolo.
  • Kōpaʻa - 3 tbsp. puna.

Hoʻomākaukau:

  1. Hoʻohui i nā mea hana i loko o kahi pola liʻiliʻi a hoʻowali. E ninini i ka hopena i loko o nā ipu liʻiliʻi, waiho ʻia i loko o ka multicooker.
  2. E ninini i ka wai mehana i loko o ke pola o ka mīkini, e hoʻopau i ka multicooker me kahi uhi a hoʻoheheʻe i ke ʻano hoʻomehana no 60 mau minuke. A laila wehe i ka hāmeʻa a waiho i ka yogurt i loko o ka moku.
  3. Ma hope o ʻelua mau hola, hemo i ka mea ʻono mai ka multicooker a hoʻouna iā ia i kahi anuanu e hoʻoulu a pala.

Inā ʻoe i kuke i nā ʻōpena kāpeti a i ʻole i ka puaʻa i hoʻolapalapa ʻia i loko o ka multicooker, i kēia manawa hiki iā ʻoe ke hana i kahi ʻono maikaʻi a olakino hoʻi.

Ke kuke ʻana i ka yoghurt ma kahi thermos

ʻAʻole ia he mea hūnā maʻalahi ke kino o ke keiki i nā mea hoʻohui, nā kala a me nā mea hoʻopihapiha hoʻopunipuni. I kekahi manawa ʻo nā huahana waiū hū hū ʻole e nānā i nā hopena o ke keiki i kahi keiki. Koi kēia mea i nā mākua e nānā no ka hopena o ka pilikia.

I ka hapanui o nā hihia, hele nā ​​makuahine e pili ana i ke olakino o kā lākou keiki i ka supermarket a kūʻai i kahi mea hana yogurt. Manaʻoʻiʻo lākou e hāʻawi wale kēia mea i nā keiki me nā ʻano maikaʻi. Akā, hiki iā ʻoe ke kuke i ka yogurt homemade i kahi thermos. ʻAe, lohe pono ʻoe. ʻAʻole kūpono ka thermos wale no ka hana ʻana i ka tī a me ka hana ʻana i ka kofe.

Nā Pono:

  • ʻO ka waiū Pasteurized - 1 lita.
  • ʻO ka moʻomeheu hoʻomaka maloʻo - 1 ʻōmole.

Hoʻomākaukau:

  1. E ninini i ka waiū i loko o kahi kō, e hoʻolapalapa a hoʻomoʻa ma kahi ahi liʻiliʻi no kekahi mau minuke. A ʻo kahi hopena, e loaʻa ke kala o ka waiū i hoʻomoʻa ʻia. Hōʻoluʻolu i nā kekelē 40 a hemo i ka pepa e hāʻawi i ka yogurt homemade i kahi kūlike.
  2. Hoʻomaʻomaʻo pono i ka palaoa i loko o ka ʻōmole ma ka hoʻohui ʻana i kahi waiū i hoʻomākaukau ʻia. I ka wā e hemo ai ka mea hū, hui me ka hapa nui o ka waiū.
  3. ʻO ka hana hou e pili ana i ka hoʻomākaukau ʻana i kahi thermos, kahi aʻu e aʻoaʻo aku ai iā ʻoe e ninini me ka wai paila i nā manawa he nui. E ninini i ka hui i hoʻomākaukau mua ʻia i loko o ka thermos, pani i ka uhi a waiho no ʻeono mau hola. I loko o kēia wā, ʻaʻole au e aʻoaʻo i ka neʻe ʻana i nā thermos, a i ʻole e hoʻopili ʻia nā hana e kū ana i loko.
  4. E hoʻoneʻe i ka huahana waiū fermented homemade i kahi ipu ʻē aʻe a hoʻouna iā ia i ka pahu hau no kekahi mau hola. ʻO ka mahana haʻahaʻa e hopena i ka ʻono. I mea e māʻona hou ai ka yogurt, e hoʻopulu i ka thermos no kekahi mau hola lōʻihi.

Nā pono a me nā pono olakino o ka yogurt homemade

Kupaianaha ka laulā o nā yoghurts i hāʻawi ʻia e nā hale kūʻai a me nā supermarkets. Akā ʻo ka loaʻa ʻana o kahi mea ʻono maikaʻi loa a palekana hoʻi no ke olakino he pilikia inā ʻaʻole ʻoe e hoʻomākaukau i ka lāʻau ma ka home.

  1. Kūlohelohe ka yoghurt homemade a he nui nā koʻohune hana ola. ʻAʻohe kala, mea mālama a me nā mea hoʻohui pōʻino.
  2. Mālama maʻalahi ʻia ka ʻike Caloric e ka hoʻohana ʻana i nā mea maka o nā ʻano momona like ʻole. Paipai wau iā ʻoe e hoʻokolohua me ka ʻono, e hoʻohui ana i nā hua, nā hua, nā hua hua.
  3. Paipai wau i ka hoʻohana ʻana i ka yogurt homemade ma ke ʻano he lole no nā huaʻai a me nā saladi lau. Hoʻohālikelike ʻia nō hoʻi ke kumu no nā sausa.
  4. ʻO ka drawback wale o ka home yoghurt ʻo ia kona ola pōkole, ʻo ia kekahi mau lā. ʻAʻole kēia he mea kupanaha, no ka mea ʻaʻohe mea mālama i ka huahana.

ʻO ka hana ʻana i ka yoghurt maikaʻi e pono ai ka waiū, sourdough, a me nā kīʻaha sterile. ʻAʻole wau e paipai i ka hoʻomākaukau ʻana i kahi lāʻau i loko o nā pahu ea, no ka mea e puʻunaue kēia mea i nā kēpau ʻino. ʻAʻole kūpono ka kuke kuke aluminika no kēia kumu.

Ma mua o ka hoʻomākaukau ʻana i ka mea ʻono, holoi pono i nā lako kīhini a ninini me ka wai paila. Ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i nā puna, thermometers, ipu. Inā ʻoe e hoʻohana i nā mea hoʻohui, kāwili iā lākou me ka yogurt i pau. Pono nā bacteria maikaʻi i kahi nohona waiū maikaʻi maikaʻi no ka ulu maʻamau. Hoʻomanaʻo, ke kō a me nā hua e kōkua i ka ulu ʻana o ka bacteria putrefactive.

Inā ʻoe e hoʻolālā i ka mālama ʻana i nā keiki, e kāwili i ka mea ʻono me ka wai momona, nā hua, nā hua a me nā huaʻai. Hoʻopili ʻia ka yogurt homemade me nā strawberry, maiʻa, currants a me nā peach. E ʻokiʻoki iā lākou i mau ʻāpana liʻiliʻi a wili paha iā lākou me ka blender. Hana i kahi ʻaikalima maikaʻi a i ʻole ʻaina kakahiaka maikaʻi e pili ana i ka mālama ʻana e ka hui ʻana me nā cereala.

Inā kānalua paha ʻoe i ka mea ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea momona home ma mua o ka counterparts i hana ʻia e ka hale hana e pili ana i nā pono a me ka ʻono, e hoʻāʻo e hana i ka yogurt a ʻike iā ʻoe iho.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Aloha Huna (Mei 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com