Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

ʻO ka hale pule Coptic ma Sharm El Sheikh - Church Orthodox Egypt

Pin
Send
Share
Send

ʻO ka hale pule Coptic kekahi o nā mea uʻi loa i Sharm El Sheikh, i ʻike ʻia no ka hoʻohui ʻana i nā hiʻohiʻona o nā hale pule Orthodox, Katolika a me Protestant.

ʻIke laulā

ʻO ka hale pule Coptic kekahi o nā luakini Karistiano ma ʻAigupita ma Sharm El Sheikh. Piʻi ia i ka wahi kahiko o Hai el Noor, kokoke i ka Makeke Kahiko. ʻO kēia hale ʻē aʻe, mai ka manaʻo kuhikuhipuʻuone, i ʻike ʻia ma ka palapala ʻāina o ke kūlanakauhale i kēia mau lā, akā no kekahi mau makahiki i kēia manawa ua makemake nui ʻia ia e ka poʻe mākaʻikaʻi.

E hoihoi ka hale pule ma Sharm el-Sheikh i nā malihini kipa ʻē no nā kumu he nui. ʻO ka mea mua, he manawa kū hoʻokahi kēia e kipa aku i kahi o nā canons o ka hale pule Orthodox a me nā hale pule Katolika i hui pū ʻia me nā kuʻuna a me ka moʻomeheu kūloko. ʻO ka lua, e hoihoi ka hale i ka ʻōlelo o ka hoʻolālā. ʻO ke kolu, mālama maikaʻi nā Copts i nā poʻe mākaʻikaʻi a hāʻawi iā ʻoe i ka manawa hou a me ka nānā ma mua o nā alakaʻi i nā mosque.

Heluhelu pū kekahi: Diving ma Sharm El Sheikh - nā hiʻohiʻona a me nā kumukūʻai.

Nā hiʻohiʻona o ka hale pule

I kēia manawa, aia nā hale pule o ka hale pule ma kahi o 18-22 miliona mau kānaka i kēlā me kēia makahiki, ʻaʻole ia i emi iho ma nā hale pule kaulana o ka honua. Inā mākou e kamaʻilio e pili ana i ka hoʻomana ponoʻī, no laila ʻo kāna poʻe ukali e pili ana iā 8% o ka heluna kanaka o ʻAigupita, kahi ma kahi o 10 miliona mau manaʻoʻiʻo. Manaʻo ʻo Copts iā lākou iho he mau hoʻoilina o ko ʻAigupita kahiko, ʻo ia ke kumu e kū mau ai nā paio me ka lehulehu Arab, ka mea a lākou e manaʻo ʻole ai ka lāhui ʻōiwi o ʻAigupita.

He mea nui e hoʻomaopopo ʻaʻole ka Ekalesia Coptic ma Sharm El Sheikh kahi hale pule Orthodox kahiko. Nui nā ʻano ʻokoʻa ma waena o kēia mau ʻaoʻao Kalikiano ʻelua, kahi e moe ana i ka helehelena o waho o ka hale a me nā hiʻohiʻona o ka hoʻomana.

ʻO nā Copts iho, lākou:

  1. Mai komo i nā keʻa. Ma ka hakahaka, kiʻi ka poʻe manaʻoʻiʻo i ka peʻa keʻa kea i ko lākou lima.
  2. Mālama ʻia ka liturgy ma ke ʻano o ke kamaʻilio ma waena o ke kahuna a me ka poʻe maʻamau - hiki i kēlā me kēia mea ke komo i loko.
  3. Mālama ʻia nā lawelawe i ka ʻōlelo ʻAlapia a me Coptic (he ʻōlelo make kēia).

Ma Sharm El Sheikh Orthodox Church:

  1. Aia nā noho kahi e hiki ai iā ʻoe ke noho i ka wā o ka lawelawe ʻana, e like me ka hale pule Katolika.
  2. ʻOi aku ka maʻalahi o ka piʻi a hoʻopā i nā heiau - hiki i kekahi ke hana i kēia. I ka manawa like, ʻaʻole ʻoe e nānā pono ʻia.
  3. ʻAe ʻia nā kukui e hoʻonoho wale ʻia ma ka puka o ka hale pule ʻo Orthodox.
  4. Ma mua o ke komo ʻana i ka lumi kahi e waiho ai nā relics o nā haipule, pono ʻoe e hemo i kou mau kāmaʻa.
  5. ʻO ke keʻa ma ka ʻaoʻao waena o ka hale pule he ʻelua mau mokulele, no laila hiki ke ʻike ʻia mai nā wahi āpau o ka lumi.

No laila, ʻo ka Coptic Church kahi hui o nā hale pule Orthodox a me Katolika me kahi ʻono hikina.

E hoihoi ʻoe i: Dahab - Meka no nā poʻe luʻu i ʻAigupita.

Hoʻonani kūloko

ʻO nā mea hoʻonani o loko o ka hale pule Coptic ma ʻAigupita, nani loa a ʻokoʻa ia: ma aneʻi hiki iā ʻoe ke ʻike i nā puka aniani aniani, maʻamau no nā hale pule Katolika, a me nā fresko nunui, i ʻano maʻamau no nā hale pule ʻo Orthodox, a me nā hiʻohiʻona ma nā paia, ʻano maʻamau no nā ʻāina o ka Hikina.

ʻO ka ʻāpana waena kahi kuahu nui, kahi e ʻike ai ʻoe i nā kiʻi ma nā mōlina gula nui a me nā frescoes ma ka ʻaoʻao luna. ʻAneʻane piha ka hakahaka o ka hale pule e nā noho lāʻau, kahi e hiki ai iā ʻoe ke noho i ka wā o ka lawelawe. ʻAneʻane kokoke i nā paia āpau me ka ʻole o nā ikona i pena ʻia me nā lauana ʻAlapia i kāhiko ʻia a hoʻonani ʻia me nā pale burgundy nunui.

Inā hāpai ʻoe i kou poʻo, hiki iā ʻoe ke ʻike i kahi kiona keʻokeʻo nui, i lawe ʻia i mau mahina e pena. Ma ke ala, ua pena ʻia ka luakini holoʻokoʻa e nā mea pena kiʻi 2, a ʻoi aku ka lōʻihi o kēia ma mua o ʻelua mau makahiki.

ʻO kahi hiʻohiʻona hoihoi o ka Church Coptic Orthodox Church ʻo ka nānā wale ʻana i kona mau paia, hiki iā ʻoe ke aʻo i nā mea āpau e pili ana i nā hanana nui i wehewehe ʻia ma ka Baibala - inā ʻoe e nānā i nā fresko ma nā paia, e huli ana i ka hola, hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa i ka puke nui o nā Kalikiano ma 5-10 mau minuke. A inā ʻoe e hoʻolohe pono i ke alakaʻi, e hoʻopuka loa ʻoe i waho o ka hale pule Orthodox ʻaʻole wale i nā manaʻo maikaʻi maikaʻi mai ka mea āu i ʻike ai, akā me ka ʻike hou.

Inā hele hohonu ʻoe i loko o ka lumi a iho i lalo o ke alapiʻi, hiki iā ʻoe ke kiʻi i ka luakini o lalo, kahi e hōʻike hou nei i ka hoʻonaninani o luna. Me ke ana wale nō - aia nā relics o nā haipule ma aneʻi. ʻO ka mea e mahalo ai, hiki i nā mea āpau ke hoʻomana i nā hale pule, a ʻo nā mea kōkua e kōkua ana i ka mālama ʻana i ka hoʻonohonoho ʻana ma ka ʻāina o ka halepule, ʻaʻole lākou e hoʻopilikia wale aku iā ʻoe, akā haʻalele pū i ka lumi i hiki iā ʻoe ke kaʻawale me kou mau manaʻo.

Ma kahi leka! Ma kahi kokoke i Sharm aia ka Ras Mohammed National Park o ʻAigupita. E heluhelu ma aneʻi i nā mea hoihoi e pili ana iā ia a no ke aha e kipa ai.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo pono

  1. ʻAʻole like me nā mōneka ʻAigupita, i nānā wale i nā haole e like me nā ʻeke kālā, kākoʻo nui nā kuhina o ka hale pule ma Sharm el-Sheikh i nā poʻe mākaʻikaʻi, a hoʻāʻo mau e hana i ka mea hiki i ka poʻe kipa. Inā laki ʻoe, hāʻawi paha lākou i kahi makana - kahi ʻeke liʻiliʻi me nā relics o nā haipule.
  2. Ma ka puka o ka halepule aia kahi hale liʻiliʻi kahi e koi ai ka poʻe mākaʻikaʻi e kūʻai i hōʻailona Coptic.
  3. He mea hoihoi ia na ʻAigupita wale nō e hana i alakaʻi ma ka hale pule ʻo Sharm el-Sheikh, no laila, i mea e hoʻolohe ai i kahi alakaʻi, pono ʻoe e hoʻomaopopo i ka ʻōlelo ʻAlapia a i ʻole ka Pelekane.
  4. ʻAe ʻia ka paʻi kiʻi ʻana i ka hale pule, a ʻaʻole koi ʻia nā wahine e komo i ka pale poʻo a me nā pālule lōʻihi ke komo.
  5. ʻAʻohe manuahi ka puka i ka Sharm El Sheikh Church. Hoʻohui ʻia, hiki iā ʻoe ke hui pū me kekahi o nā hui a hele me ke alakaʻi i ka luakini haʻahaʻa (ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hele ma laila i kāu iho).
  6. Ma kahi kokoke i ka puka komo i ka hale pule Orthodox o Sharm el-Sheikh, aia kahi wahi kūikawā kahi e hiki ai i ka poʻe manaʻoʻiʻo ke kamaʻilio ma hope o ka lawelawe.
  7. Mālama maikaʻi ʻia ka hale pule - aia nā wahi nānā a puni ka anapuni a me nā mākaʻi e hana ana a puni ka uaki.

ʻO ka Hale Pule ʻo Coptic kahi hōʻailona ma waenakonu o ke kūlanakauhale kahiko e pono ai e kipa aku e ʻike pono ai i ka ʻokoʻa a me ka ʻokoʻa o ʻAigupita.

ʻO nā mea āpau āu e ʻike ai e pili ana i ka hele ʻana i kahi halepule Coptic:

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Coptic Monk: Fr. Lazarus El-Anthony Arabic Subtitles - Part One (Iune 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com