Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

ʻO nā huaʻai blackberry a me apple apple no ka hoʻoilo

Pin
Send
Share
Send

I kēia ʻatikala e aʻo wau iā ʻoe pehea e kuke ai i ka compok chokeberry ma ka home, kahi e ʻoliʻoli ai iā ʻoe me kona onaona kauwela a me ka ʻono kupaianaha. Hoʻohālikelike ʻia nā hua blackberry e kahi ʻono momona a ʻono hoʻi, loaʻa i nā hua ka nui o nā huaora a me nā meaola, a hoʻohana pinepine ʻia ma ke ʻano he therapeutic a me prophylactic agents.

Ma kēia ʻāpana o ka ʻatikala, e noʻonoʻo wau i nā mea ʻanuʻu pae ʻanuʻu no ka blackberry compote. Ke hoʻohana nei i kekahi o ia mau mea, e hana ʻoe i kahi mea inu kupaianaha, e hoʻonui ʻia ka ʻala e nā ʻoma, cranberry a i ʻole nā ​​cherry.

Pehea e kuke ai i ka blackberry compote no ka hoʻoilo

ʻO Chokeberry compotes, kuke me ka hoʻohui ʻole ʻana i nā hua a hua ʻē aʻe paha, i kahi ʻono ʻoluʻolu ʻole loa ma muli o kā lākou acidity haʻahaʻa. ʻAʻole hiki i ka blackberry ke kaena i kahi ʻala i haʻi ʻia. ʻO ia ke kumu i hoʻohui ʻia ai nā ʻomela, nā plum, nā raspberry, nā currants, ka lemon a i ʻole nā ​​hua kūlohelohe a me ka wai berry i nā hoʻomākaukau home.

  • chokeberry 1 kg
  • nā huaʻalani 500 g
  • kō kō 500 g
  • wai 1 l

Kalepona: 62 kcal

Nā Proteins: 0.7 g

Momona: 0.3 g

Nā Kāpelu: 13.6 g

  • Peel i nā hua blackberry a me nā hua raspberry mai nā lālā, holoi a hoʻolei i kahi colander. E kau i nā mea i loko o nā hue i hoʻomākaukau ʻia.

  • I kahi ipu liʻiliʻi, e hoʻolapalapa i ka wai, e hoʻonui i ke kō a hoʻolapalapa i ka syrup. E ninini i ka wai kō kō ma luna o nā hua.

  • E hoʻopili pū i nā hue me nā mea i loko o kahi ipu nui a hoʻokala. E hana i kēia, kau i kahi uea ma ka lalo o kahi ipu me ka wai wela, a kau i nā hue ma luna a uhi i nā ipu me ka uhi. Pono e uhi ka wai i nā ipu aniani a hiki i nā hang. ʻO ka lōʻihi o ka sterilization ma hope o ka paila ʻana he 20-40 mau minuke, kaukaʻi ʻia i ka neʻe ʻana.

  • Wehe mālie i ka compote i hoʻopau ʻia mai ka pā, ʻolokaʻa a waiho ʻia. ʻO ka mea nui ke kū i luna o nā panakō. E mālama i nā wikamina compote, e mālama i kahi mehana a me ka pouli. Inā pulu ka hale, hamo i nā poʻi me kahi hui momona, a ʻaʻohe e pala.


I kekahi mau ʻāpana o Rūsia, hoʻohana ka poʻe i kahi ala wikiwiki o ka hoʻomākaukau ʻana i kahi mea inu e koi ʻole ai i ka sterilization. ʻO ka hopena, ʻaʻole ʻoi aku ka nui o ke ola o kēlā compote i hoʻokahi makahiki.

I kēia hihia, stilized wale nā ​​poʻi a me nā kini. E ninini ʻia nā hua i hoʻomākaukau ʻia i loko o nā ipu aniani, a laila ninini ʻia me ka syrup wela. A laila hoʻopaʻa ʻia nā ipu, a ma hope o ka anuanu o nā ʻike, lawe ʻia aku lākou i ke keʻena.

ʻO BlackBerry a me apple compote

E hoʻomaopopo ʻia i ke kala kamahaʻo o ka compote. Paipai wau iā ʻoe e inu ia mai nā kīʻaha kīʻaha. No laila hiki iā ʻoe ke leʻaleʻa i ka ʻono, mahalo i ke kala a noʻonoʻo i ka pāʻani o nā aniani uila.

E hoʻohana i nā ʻōmole ʻōmaʻomaʻo ʻono e hana i ka compote kupaianaha. E hana nā hua o ka nahelehele. Māʻona lākou i ka nui o nā meaola, a ma hope o ka mālama ʻana i ka wela ʻaʻole lākou e lilo i porridge.

Nā Pono:

  • Nā poma ʻōmaʻomaʻo - 300 g.
  • Pākuʻi ʻeleʻele ʻo Rowan - 0.5 mau kīʻaha.
  • Kōpaʻa - 6 punetēpu.
  • Ka wai - 3 liters

Hoʻomākaukau:

  1. Hoʻomākaukau koke ka compote, ʻoiai ʻaʻole pono e hana mua i nā hua a me nā hua. Kūkala kekahi mau kuke i ka ninini ʻana i ka wai e hoʻolapalapa ana ma luna o nā hua ma hope o ka holoi ʻana i mea e palupalu ai ka chokeberry ʻAʻole wau e hana i kēia, no ka mea ma lalo o ka mana o ka wai wela ua hū nā hua a lilo i ka wai momona.
  2. E hoʻolapalapa i ka wai ma mua. Ma hope o ka paila ʻana, hoʻouna i nā ʻāpala, ʻokiʻoki i mau ʻāpana, i ka pā. Wehe i nā hua inā makemake ʻia, ʻoiai ʻaʻole pono kēia. E hoʻemi i ka wela i haʻahaʻa a uhi i ka ipu hao.
  3. ʻO ka hana hou e hoʻouna i nā hua rowan i ka pā. Ma hope o ka hoʻolapalapa ʻana i ka wai, hoʻopili i ke kō, hoʻoulu a hoʻolapalapa i ka compote ma kahi o ʻelua mau minuke. ʻO ka mālama lōʻihi ʻana e alakaʻi i ka luku ʻia o nā wikamina.
  4. Wehe i ka pā mai ka wela a waiho i ka pō. Ua lawa kēia no ka compote e hana a loaʻa i kahi ʻono ʻālohilohi. E mālama i loko o ka pahu hau.

Lawe iaʻu ʻaʻole ma mua o ʻumi mau minuke e hoʻomākaukau ai i kahi compote hua a me ka berry. Hoʻokomo ʻia ka inu, no ka mea, ʻo kēia ka huna o ka ʻono a me ke kala momona. Akā no ka leʻaleʻa e hāʻawi ai, hiki iā ʻoe ke kali. Inā makemake ʻoe i nā ʻano, hana i kahi wai cranberry. ʻAʻole hiki i nā mea inu āu e kūʻai ai ke kūlike me ia.

Nā keu pono o ka blackberry compote

Pau ka wili ʻana o chokeberry i ka hopena o Kepakemapa. I kēia manawa, lilo kēlā me kēia hua i kumuwaiwai "C", "B", "P" a me "E". Hoʻopili ʻia nā hua me nā kumuwaiwai koʻikoʻi, e like me ka boron, ka hao, ke keleawe, ka molybdenum a me ka manganese.

ʻO ka compote i hana ʻia mai nā hua hua e hoʻoikaika i ka ʻōnaehana cardiovascular, pale i ka hoʻomohala ʻana o atherosclerosis, a me normalize i ke koko i ka hypertension. Loaʻa nā hua o ka chokeberry iodine, kahi e hoʻomaha ai i nā ʻōuli i nā maʻi o ka pona thyroid a he hopena maikaʻi kona i ka palekana.

Chokeberry, ma muli o ka haʻahaʻa o ke kō, koi ʻia no ka poʻe me ka maʻi kō. ʻO nā hua ʻōlinolino hoʻonāukiuki i ka lolo, hoʻonui i ka pale ʻana a normalize i ke koko.

Kūkākūkā nā kauka i ka chokeberry i ka hihia o overwork, radiation radiation, hiamoe hiamoe a me typhus. ʻO nā hua chokeberry ʻeleʻele i waiwai i nā phytoncides, ka mea e pale ai i ka hoʻomohala ʻana o ka disentery bacillus a me Staphylococcus aureus, a hana nā mea pectin i ka chokeberry ʻeleʻele i mea hana maikaʻi no ka hoʻomaʻemaʻe i ke kino o nā mea radioactive a me nā metala kaumaha.

He mea maikaʻi loa ʻo Blackberry no nā mea maʻi hypertensive, ʻoiai ke hoʻokūpaʻa ia i ke koko.

Kūpono ʻole nā ​​kumulāʻau Rowan i ko lākou wahi noho a me nā kūlana o ke aniau. ʻAʻole ia he mea kupanaha e hoʻohana ʻia lākou i nā hale kau wela e like me nā pale. ʻAʻole maopopo i nā māla āpau e hoʻokūkū nā hua chokeberry me nā currants a i ʻole nā ​​ʻalani e pili ana i ka huaʻai C.
I kēia manawa ʻike ʻoe pehea e hana ai i ka blackberry compote, kahi e hoʻoikaika ai i ke olakino a me ka palekana. Lana koʻu manaʻo, mahalo i kēia ʻatikala, e hōʻike ʻia kahi mea inu hou ma kāu pākaukau e māʻona ai nā pono gastronomic o kou home.

Pin
Send
Share
Send

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com