Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

ʻO Linderhof - ka hale aliʻi punahele o ka "mōʻī fairy" o Bavaria

Pin
Send
Share
Send

ʻO ka hale aliʻi ʻo Linderhof kekahi o nā hale kiaʻi Kelemania kaulana ʻekolu e noho ana i nā mauna kiʻi o Bavaria. ʻO kēia ka liʻiliʻi a me ka "home" noho o King Louis II, ka mea nui i hōʻike ʻia ʻo Grotto o Venus a me ka māla Pelekane.

ʻIke laulā

Aia ʻo Linderhof Castle ma Upper Bavaria (Kelemānia), a ʻo ia kekahi o nā wahi noho he nui o King Louis II. Aia kahi hoʻolālā 30 km mai Garmisch-Partenkirchen a me 8 km mai ke kauhale liʻiliʻi o Oberammergau.

Maikaʻi loa ka wahi o ka hale aliʻi no nā mea mākaʻikaʻi: aia nā hale aliʻi kaulana ʻo Neuschwanstein a me Hohenschwanagau i 20 km mai aneʻi.

Kaulana ʻo Linderhof Castle ma Kelemānia ʻaʻole wale no nā loko ona i hoʻohiwahiwa ʻia, akā no kāna māla nui aia ma nā kuahiwi. Ua kapa pinepine ʻo Louis iā ia iho ma ke ʻano he "Noho o ka Swan Prince", a kapa ʻia e nā lālā o ka ʻohana aliʻi "Ka Luakini o ka Lā". ʻO ka hōʻailona o ka Hale Aliʻi ʻo Linderhof ma Bavaria ka peacock, nona nā kiʻi ʻē aʻe i nā lumi he nui.

Moʻolelo pōkole

ʻO Maximilian o Bavaria (makuakāne o Louis II) makemake nui i ka huakaʻi, a iā ia e kipa aku ai ma luna o Bavaria, ua ʻike ʻo ia i kahi hale ʻimi holoholona liʻiliʻi ma nā kuahiwi. ʻOiai makemake nui ka mōʻī i ka hopu holoholona, ​​ua kūʻai ʻo ia i kēia hale liʻiliʻi a me nā wahi a puni.

Ma kahi o 15 mau makahiki ma hope mai, ua hoʻoholo ke keiki kāne a Maximilian, ʻo Louis II, e kūkulu i hale kākela nona iho ma Kelemania e like me Versailles (ua huki ke aliʻi i nā kiʻi o nā mea i loko o ka wā e hiki mai ana). ʻO kahi no ka hale e hiki mai ana he nani loa ia: nā kuahiwi, nā ululāʻau paina a me nā loko kuahiwi liʻiliʻi e kokoke ana.

Eia nō naʻe, i ka pae mua o ke kūkulu ʻana, ua akāka loa ʻaʻole lawa ka hakahaka no kēlā manaʻo grandiose. ʻO ka hopena, ua hoʻomau ka hana ʻana o Versailles ma Herrenchiemsee (Kelemania). A ma Upper Bavaria, ua hoʻoholo ʻia e kūkulu i kahi hale liʻiliʻi liʻiliʻi, kahi e hiki ai i ka mōʻī ke hele mai me kona ʻohana.

Ua kūkulu ʻia kahi noho aliʻi ma Bavaria ma kahi o 15 mau makahiki. ʻO nā ʻano lāʻau kūloko i hoʻohana ʻia e hoʻonaninani i nā mea o loko a hana i nā lako hale, kūkulu paʻa ʻia nā paia a me nā kaupaku o ka hale aliʻi i ka lāʻau a plastered.

Hoʻonohonoho hale a me nā mea hoʻonani o loko

Kūkulu ʻia ʻo Linderhof Castle ma Kelemānia i ke kaila neo-rococo Bavarian kākaʻikahi, a me he mea lā he liʻiliʻi ia e kūʻē i ke kua o ka mea kaulana Neuschwanstein a me Hohenschwanagau. ʻO nā mea ʻume ʻelua wale nō papahele a me 5 mau lumi, i kūkulu wale ʻia no Louis II. ʻAʻohe lumi hoʻokipa a hoʻopaʻa haʻawina paha kahi e hiki ai i ka mōʻī ke hoʻokipa i nā malihini.

Ma muli o ka manaʻo ʻo Linderhof Castle ma Bavaria no ka mōʻī a me kona ʻohana wale nō, ʻaʻole nui nā keʻena a me nā lumi moe ma aneʻi:

  1. Lumi moe o ka "Mōʻī o ka Po". ʻO kēia ke keena nui loa o ka hale, a ʻo Louis II wale nō ke kuleana e komo i loko. Hoʻonani ʻia nā paia me nā kiʻi pena i nā mōlina gilded a me nā frescoes, a ma waenakonu o nā keʻena aia kahi moena ʻehā mika nui me kahi pale velvet a me nā wāwae i hoʻonani ʻia. He mea hoihoi ia i hana ʻia ai kēia loko e ka mea pena kiʻi keaka.
  2. ʻO ka Hall of Mirrors kahi lumi liʻiliʻi ma ka ʻaoʻao hikina o ka hale aliʻi, akā naʻe, ʻaʻole i emi iki ma mua o kahi lumi moe, ʻoiai nā aniani e kau ana ma nā paia a ma ke kaupaku. Hōʻike lākou i nā haneli he iho o nā ihoiho a me nā bas-relief gula, e hana ana i kahi lewa o ka mea pohihihi a me nā ʻano kamahaʻo.
  3. Ua hoʻohana ʻia ka Tapestry Hall ma ke ʻano he hale hōʻikeʻike i piha i kahi hōʻiliʻili nui o nā ʻāpana lole a me nā lako hana i lawe ʻia mai e Louis mai nā ʻāina like ʻole.
  4. ʻO ke keʻena hoʻokipa kahi aʻo a ka mōʻī, kahi e noho ana ʻo ia ma kahi papa ʻaina nui malachite (kahi makana mai ka mōʻī Lūkia), ua hana ʻo ia i nā hihia mokuʻāina.
  5. ʻO ka lumiʻaina ke keʻena hou o ka hale aliʻi. ʻO kāna mea nui nui ka papaʻaina, i hana e like me ka ʻeleweka: lawelawe ʻia ia i ka hale haʻahaʻa, a laila hāpai ʻia i luna. Ua hauʻoli loa ʻo Louis II i kēia hoʻonohonoho: he kanaka pili ʻole ʻo ia, a ʻoi aku ka makemake e ʻai wale. Ua ʻōlelo nā kauā e noi mau ana ka mōʻī e hoʻonohonoho i ka papa ʻaina no ʻehā, no ka mea, ua ʻai ʻo ia me nā hoa aloha, ma waena o lākou ʻo Marie de Pompadour.

Nui ka haʻaheo o ka mōʻī i hele mai ʻo ia mai ka moʻokūʻauhau Bourbon, no laila i loko o nā lumi āpau hiki iā ʻoe ke ʻike i nā kapa komo he nui o kēia ʻohana a me nā līlia (ko lākou hōʻailona). Akā ʻaʻohe kiʻi o ka swans (kahi hōʻailona o Louis iho) i ka hale aliʻi o Bavaria, ʻoiai ua manaʻo ka mōʻī i kahi noho ʻē aʻe - ka hale kākela o ka White Swan - pono "haʻi" e pili ana i kona nui a me kona mana.

Nā māla ʻo Linderhof

Ma muli o ka makemake mua o Louis e kūkulu i ka Hale Aliʻi ʻo Linderhof ma Bavaria e like me Versailles, ua nānā nui ʻia i nā māla a me nā mea āpau a puni ka pā o ka hale aliʻi. Ma kahi o 50 hectares, ua kanu nā māla maikaʻi loa ma Palani, ʻEnelani a me Kelemania i nā moena pua a hana i kahi māla Pelekane nani.

Ke hele nei ma waena o ka pā, hiki iā ʻoe ke ʻike ma kahi o 20 mau punawai, 35 mau kiʻi kiʻi a me nā gazebos ʻano ʻē. Eia hou, ma ka palena o nā māla hiki iā ʻoe ke loaʻa:

  1. Hale Moroccan. He hale liʻiliʻi akā nani ia i waenakonu o ka māla. I loko o loko hiki iā ʻoe ke loaʻa he nui o nā kapeta i ka hikina a me nā ʻano laha ʻole o nā lole.
  2. ʻO ka hale o Hunding. Kahi hale moe holoholona i kūkulu ʻia ma ke ʻano he backdrop no kekahi o nā keaka mele. Aia i loko o nā keʻena nā ʻili bear, nā manu i hoʻopiha ʻia, a me nā mea kaua.
  3. Ka hale moe holoholona. ʻO ka hale ponoʻī, i ʻike ai, ua hoʻoholo ʻo Maximilian o Bavaria e kūʻai i kēia mau ʻāina.
  4. Hale Hōʻikeʻike Moorish. He hale liʻiliʻi ma ka ʻaoʻao komohana o ka māla, kūkulu ʻia i ke kaila hikina (kenekulia 19). I loko o laila nā paia marble, nā kiʻi pena i nā papa gula a me ka noho aliʻi peʻaka nui, i lawe ʻia i Kelemania i ka hopena o ke kenekulia 19.

E like me kona makuakāne, makemake nui ʻo Louis i ka opera a mahalo i nā hana a Richard Wagner (he kipa pinepine ʻo ia i Bavaria), no ka hoʻolohe ʻana i nā hana i kūkulu ʻia ai ka Grotto o Venus - ka hōʻailona a me ka mea nui o ka hale aliʻi ʻo Linderhof. He mea kupaianaha wale nā ​​acoustics i loko o kēia lumi lumi honua liʻiliʻi, a ua makemake ka mōʻī e hoʻolilo i kona manawa kaʻawale ma aneʻi.

He mea hoihoi ia i loko o kēia grotto no ka manawa mua i Kelemānia i hoʻohana ʻia ai i kēlā mau hāmeʻa i hoʻohana ʻia i kēia mau lā i nā hana keaka: nā kukui hoʻololi kala, nā pono kani a me nā mīkini uahi.

Ma ka hapa waena o ka grotto aia kahi pūnāwai a me kahi loko liʻiliʻi. ʻO kēia mau ʻāpana ʻelua ka mea kūpono loa loa no ka hana ʻana o Tannhäuser, ka mea a Louis i aloha nui ai.

E ʻike i nā PRICES a i ʻole puke i kekahi wahi e noho ai me ka hoʻohana ʻana i kēia palapala

Pehea e hele ai mai Munich

Hoʻokaʻawale ʻia ʻo Linderhof Castle a me Munich e 96 km. Minamina, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hele pololei i kāu huakaʻi. Aia he 3 koho:

  1. Pono ʻoe e lawe i ke kaʻaahi R-Bahn ma Munich Central Station a hele i ke kauhale ʻo Bavarian o Oberammergau (kumukūʻai tikika - mai 22 a 35 euro, manawa huakaʻi - ma kahi o hoʻokahi hola. Holo nā kaʻaahi i 3-4 mau manawa i ka lā. Ma hope o kēlā, pono ʻoe e loli i kahi kaʻa e lawe pololei iā ʻoe i ka mea hoihoi (kāki - 10 euro). ʻO ka huakaʻi huakaʻi he 2.5 mau hola.
  2. Hiki iā ʻoe ke kiʻi i kahi ʻume me kahi hoʻololi i ke kūlanakauhale Kelemania ʻo Murnau. Pono ʻoe e lawe i ke kaʻaahi i Murnau ma Munich Central Station (kumukūʻai - 19 a 25 euro, manawa huakaʻi - 55 mau minuke). Ma hope o kēlā pono ʻoe e loli i kahi kaʻaahi e hele ana i ke kauhale o Oberammergau (kumukūʻai - mai 10 a 15 euro, manawa i hoʻolilo ʻia - 25 mau minuke). ʻO ke koena o ke ala (10 km) hiki ke hana ʻia e kahi taxi (ma kahi o 20 euro) a i ʻole ke kaʻa ʻōhua (10 euro). ʻO ka huakaʻi huakaʻi holo he 2 hola. Holo nā kaʻaahi i kēlā me kēia hola 2-4.
  3. Pono ʻoe e lawe i ke kaʻa ʻōhua Flixbus ma ke kahua kaʻa nui ma Munich (holo ʻehā mau manawa i ka lā). E hele ma ke kū o Garmisch-Partenkirchen (manawa hele - 1 hola 20 mau minuke). ʻO ke koena o ke ala (ma kahi o 30 km) e hana ʻia e kahi kaʻa kaʻa. ʻO ke kumukūʻai o ke kaʻa ʻo 4-8 euro. ʻO ke kumu kūʻai no ka holo kaʻa he 60-65 euro. ʻO ka huakaʻi huakaʻi holo he 2 hola.

No laila, e pane ana i ka nīnau pehea e kiʻi ai i ka Castle ʻo Linderhof mai Munich, hiki iā mākou ke ʻōlelo me ka minamina: hiki iā ʻoe ke hele i kahi ʻumeʻume me ka ʻoluʻolu wale nō e ka taxi - heʻuʻuku nā koho ʻē aʻe, akā pono ʻoe e hoʻololi i hoʻokahi.

Hiki iā ʻoe ke kūʻai i nā balota kaʻaahi ma ke keʻena balota o ke kahua kaʻaahi, a i ʻole nā ​​mīkini kūikawā aia ma nā kahua kaʻaahi ma Kelemania. Ma ke ala, ʻoi aku ka waiwai o ke kūʻai ʻana i nā likiki - hiki iā ʻoe ke mālama i 2 euro.

Hiki ke kūʻai ʻia nā likiki Flixbus ma ka pūnaewele official: www.flixbus.de. Maʻaneʻi hiki iā ʻoe ke hāhai i nā hoʻolaha hou (mālama pinepine ʻia lākou) a me nā nūhou o ka ʻoihana.

Hoʻohālikelike i nā kumukūʻai noho me ka hoʻohana ʻana i kēia palapala

ʻIke kūpono

  • Wahi kūkahi: Linderhof 12, 82488 Ettal, Bavaria, Kelemānia.
  • Nā hola hana: 9.00 - 18.00 (mai ʻApelila a Kepakemapa), 10.00 - 16.00 (ʻOkakopa-Malaki).
  • Uku komo (EUR):
Nā wahi hoihoi āpauHale AliʻiHale AliʻiPāka
Nā mākua8.5027.505
Nā penihana, nā haumāna7.5016.504

ʻAe komo manuahi ma lalo o 18 mau makahiki.

ʻO ke kumukūʻai o kahi tikika laulā (nā kākela Linderhof + Neuschwanstein + Hohenschwanagau) he 24 euro. Kūpono kēia likiki no 5 mau mahina ma hope o ke kūʻai ʻana a hiki ke kūʻai ʻia ma kekahi o nā hale aliʻi i luna ma Kelemania a i ʻole ma ka pūnaewele.

Pūnaewele kūhelu: www.schlosslinderhof.de

Nā ʻōlelo aʻoaʻo pono

  1. Ua hoʻokomo ʻia ka huakaʻi i ke kumukūʻai tikika. Minamina, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i ka hale kākela me ke alakaʻi ʻole, no ka mea, nui ka poʻe makemake e ʻike i ka noho ʻana o Lui. Akā hiki ke kipa ʻia ka pāka me ka ʻole. E ʻoluʻolu e ʻōlelo Pelekane a Kelemania wale nō ke alakaʻi huakaʻi.
  2. Lawe i kahi lā piha e kipa aku i nā hale aliʻi o Linderhof, Neuschwanstein a me Hohenschwanagau - ʻaʻole ʻoe e hoʻohoka.
  3. Inā mahalo ʻia ʻoe e ka nani o ka hale aliʻi ʻo Linderhof, hiki iā ʻoe ke noho i ka pō - he mau mile ka mamao ka hōkele o ka inoa like (Schloßhotel Linderhof 3 *).
  4. E ʻoluʻolu ʻaʻole hiki ke kiʻi ʻia i nā kiʻi ma Linderhof Castle (pili like ia i nā hale kākela ʻo Neuschwanstein a me Hohenschwanagau).

ʻO ka hale aliʻi ʻo Linderhof Castle ma Bavaria (Kelemānia) ka liʻiliʻi loa, akā ʻo ka wahi maoli a me kahi noho mua o Louis II.

ʻO ka huakaʻi hele wāwae o Linderhof Castle:

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: King Ludwigs Castles (Kepakemapa 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com