Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

Pehea e kiʻi ʻole ʻia ai me ka cactus? Nā ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i ka mea e hana ai inā kū kēia

Pin
Send
Share
Send

ʻAʻole nani a leʻaleʻa wale ʻo Cacti, keu hoʻi i ko lākou pua ʻana. ʻO kēia nā mea kanu weliweli, no ka mea, ʻo ka nui o lākou he kākalaioaʻoiʻoiʻoi. Maʻalahi loa e hōʻeha iā ʻoe iho inā ʻoe e mālama pono iā lākou. He mea nui ia e kiaʻi i nā pēpē, ʻoiai ʻo nā hopena o ka ʻākia cactus hiki ke lilo i mea koʻikoʻi loa na lākou, keu hoʻi inā ʻaʻole e huki ʻia ka splinter i waho koke. E haʻi kā mākou ʻatikala iā ʻoe i ka mea e hiki ke hana ʻia inā pili ʻoe i kēia mea kanu, pehea ka weliweli, a pehea e wehe ai i ka mālamala.

He weliweli paha kēlā injection?

Aia ia i ka waiho ʻana o nā nila i ka ʻili, pehea ka hohonu o lākou i komo ai a kahi, inā he huhū, ʻulaʻula a me ka pehu. I nā hihia paʻakikī, ke waiho ka nui o nā nila i ka ʻili, hiki ke hoʻomā ka nui a me ke kākoʻo.

Nānā! Ke kuʻi ʻia kahi cactus me nā nila, pono e nānā wikiwiki i kēia wahi me kahi aniani hoʻonui ʻia i mea e maopopo ai inā e waiho ana nā splinters i ka ʻili. Pono ʻoe e akahele, no ka mea e haki paha kahi ʻāpana liʻiliʻi, kahi ʻike ʻole ʻole ʻia i ka nānā mua ʻana.

  1. Inā maopopo ʻoe ʻaʻohe splinters i koe i ka ʻili, pono ʻoe e holoi i ka pūnaewele injection me ka hydrogen peroxide, chlorhexidine a i ʻole miramistin e disinfect. Inā ʻaʻole lākou i loko o ka hale, e hana ka ʻalekohola, vodka, kekahi ʻano inu ʻona a ʻo cologne kekahi.
  2. Ma hope o ka disinfection, mālama i kahi me ka ʻōmaʻomaʻo nani a iodine paha.
  3. A laila pono e nānā i ka ʻili. Inā hala koke ka ʻulaʻula, ʻaʻole ʻeha a pehu ka wahi i hōʻino ʻia, ʻaʻohe mea weliweli. Hiki iā ʻoe ke mālama i kou ʻili i kekahi mau manawa hou me kahi huahana antiseptic a i ʻole ke ʻalekohola a hoʻomālie.
  4. Inā hoʻomaka ka palahu no kekahi kumu e pehu, ʻeha, ʻulaʻula loa, a laila me ka likelika nui e waiho kahi splinter liʻiliʻi i loko o ka ʻili, ka mea hiki ʻole ke ʻike ʻia. E hoʻāʻo lokomaikaʻi e hamo i kēia wahi me ka hamo ichthyol, e hoʻopili i kahi ʻāpana o ka pale pulupulu ma luna a hoʻopaʻa me kahi puna. Inā i ka lā aʻe e mau ana ka ʻulaʻula a me ka ʻeha, ʻaʻole i emi ka ʻōhū, akā i ka ʻokoʻa ua hoʻonui ʻia kēia mau ʻōuli, pono ʻoe e hōʻoki i ka lāʻau ponoʻī a nīnau aku i ke kauka.

He aha inā e hoʻomau ka ʻāpana i ke kino?

ʻAʻole hiki iā ʻoe ke haʻalele iā ia, weliweli loa ia. Hoʻoweliweli kēia me ka huhū nui a me ke kākoʻo. No ka mea ʻaʻole e hemo ka nila kuʻikuʻi mai ka manamana a me nā ʻāpana ʻē aʻe o ke kino, pono e huki ʻia.

Pehea e huki ai i kahi nila mai ka ʻili me nā tweezers?

  1. E hoʻopau i nā tweezers me ka wai ʻona, vodka, cologne a i ʻole chlorhexidine, hydrogen peroxide.
  2. Me kahi pale pulupulu i kū i loko o ka disinfectant, holoi mālie i ka ʻili a puni ka splinter.
  3. E hoʻopaʻa pono i ke kui kele me nā tweezers kokoke i ka ʻili ke hiki a huki iā ia.

Pehea e kōkua ai ke kāpili kāpili?

Inā paʻa kekahi mau nila, e kōkua ka pelu i ka huki ʻana iā lākou āpau.

  1. ʻO ka mea mua, mālama i ka ʻili me kahi antiseptic.
  2. Me kahi spatula a i ʻole kahi pulupulu, e hoʻopili i kahi ʻōpala mānoanoa i ka ʻili splintered.
  3. E kali a maloʻo.
  4. E hōʻeha paha nā pūnaewele injection ke maloʻo lākou. Inā nui nā mālamana a ʻike ʻoe i ka ʻehaʻeha, hiki iā ʻoe ke lawe i ka paracetamol.
  5. Ma hope o ka maloʻo ʻana o ke kelu, ua hana ʻia kahi kiʻi ʻoniʻoni ma ka ʻili, pono e huki ʻia e ka lihi a hemo. E kau aku nā Splinters me ia.

Inā mau ka nila mai ka cactus, hiki iā ʻoe ke hana hou i ke kaʻina hana a wehe i ke koena me nā tweezers.

Hiki i kahi splinter ke hoʻoneʻe ʻia mai kahi manamana lima me ka hoʻohana ʻana i ka lipine a i ka plaster adhesive paha?

Inā he nui nā nila cactus liʻiliʻi i koe ma ka ʻili, a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i kahi o lākou i hou ʻia a ʻaʻole hoʻi, hiki iā lākou ke hemo me kahi plaster adhesive a tape paha. ʻO nā nila i kuʻi ʻole ʻia e pili koke a hemo mai ka ʻili... Mai mālama i ka leki, ʻoki i nā ʻāpana hou i ʻole e hoʻoili i nā nila kuʻi i nā wahi ʻē aʻe.

He aha inā inā paʻa ka nila i ka ʻili?

  • Inā ua hoʻāʻo ʻoe i nā ʻano hana āpau, a kū ʻole ka splinter, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e mahu i kēia ʻāpana o ka ʻili, a laila mālama iā ia me kahi antiseptic a kaomi mālie iā ia.
  • Hiki iā ʻoe ke hana i kahi kaula me ka hamo Vishnevsky a ichthyol paha i ka pō. E hoʻomaha lākou i ka mumū a huki i ka splinter mai ka ʻili.
  • Inā i ke kakahiaka ʻaʻohe hopena o ka hamo, koe ka splinter, ʻike ʻoe i ka ʻeha, aia ka ʻulaʻula, pono ʻoe e nīnau i ke kauka.

Pehea e mālama ai i kahi ʻeha?

  1. E holoi pono i nā lima me ke kopa.
  2. Hoʻomaʻemaʻe i ka wahi i hōʻino ʻia me ka wai ʻona, vodka, cologne, kūpono pū kekahi hoʻi i ka wai ʻona. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka chlorhexidine, miramistin.
  3. Hoʻolahalaha me salicylic, ichthyol, hamo Vishnevsky a i ʻole nā ​​hamo ʻē aʻe me ka hopena antibacterial ma ka home.
  4. E noi i kahi kāʻei.
  5. Hoʻololi i kēlā me kēia lā a i ka wā e kau ai ka wai ma luna.

Āhea ʻoe e ʻike ai i ke kauka?

  • Inā paʻa nā nila cactus i kou alo, ʻāʻī, ma nā wahi paʻakikī e hiki ʻole iā ʻoe ke lawe iā ʻoe iho.
  • Inā ua hoʻāʻo ʻoe i nā hana ma luna a pau e wehe i nā mālamana, akā ʻaʻohe mea i holo. ʻAʻole hiki ke waiho iā lākou i loko o ka ʻili a hiki i kekahi mau lā, hiki ke hoʻomohala me ka wikiwiki.
  • Inā ma hope o ka hemo ʻana o nā nila, aia ka ʻulaʻula, ʻaʻole hele ka ʻeha a me ka pehu, akā hoʻonui.
  • I ka hanana i hele i kahi hopena maʻi ʻino, hiki ke hōʻike iā ia iho i ke ʻano o ka hoʻolaha ʻana o ka ʻino a me ka ʻulaʻula a puni ka pūnaewele injection me nā kākalaioa, a me kēlā mau wahi i hōʻino ʻole ʻia.

Pehea e pale ai iā ʻoe iho mai kahi injection?

  1. Mālama pono i nā mea kanu, hoʻomanaʻo e uhi ʻia me nā kākalaioa ʻoi, mai ʻae i nā neʻe koke.
  2. E akahele pono i ke kanu hou ʻana, e hemo i ka cacti mai nā ipu hao kahiko e hoʻohana ana i nā kāwele i hoʻopili ʻia i nā papa he nui i ʻole e kuʻi.
  3. E kau i ka cacti i hiki ʻole ke kuʻi ʻia iā lākou ke hele a puni ka lumi.
  4. E akahele loa, inā he mau keiki liʻiliʻi i ka hale, hemo i ka cacti i kahi kiʻekiʻe mai kā lākou hiki.
  5. Inā he pōpoki a i ʻole he mau mea i loko o ka hale, a huli pinepine lākou i ka cacti, pono ʻoe e noʻonoʻo e pili ana i ke kau ʻana iā lākou i nā ipu hao kau ma nā paia.

Maʻamau, ʻaʻohe mea weliweli kahi prick me nā nila cactus inā huki koke ʻoe iā lākou a disinfect pono i nā wahi i hōʻino ʻia... ʻO ka mea nui ʻaʻole e waiho i nā splinters i ka ʻili no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole lākou e nalo ma kekahi ʻano.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Kaulana Molokai (Kepakemapa 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com