Popular Hawaiian

Luna HoʻOponopono Ka Choice - 2024

Pehea e kuke ai i ka beshbarmak mai ka hipa, ka puaʻa, ka moa

Pin
Send
Share
Send

ʻO kēlā me kēia kamaʻāina o ka moku waena o ʻAsia e ʻike maopopo pehea e kuke ai i ka beshbarmak ma ka home. I kēia mau ʻāina, hoʻomākaukau mau ka mālama ʻana no nā lā nui i nā ipu nui ma kahi ahi.

Ke nānā nei i mua, e hoʻomaopopo wau ʻaʻole pono nā mākau culinary kūikawā no kahi beshbarmak ʻono maoli. Pono ʻoe i nā huahana maʻalahi e kūʻai aku ʻia ma nā hale kūʻai.

ʻO ka maʻamau, hoʻohana ʻia nā keiki hipa momona a i ʻole lio lio ma ke ʻano he kumu no ka beshbarmak Kazakh maʻamau. Eia nō naʻe, hoʻohana nā loea culinary i ka pipi, ka moa a me ka puaʻa hoʻi no kēia kumu. Me nāʻiʻo, nani ka hopena.

Hoʻomaʻamaʻa hipa kāhiko

Pono ka meaʻai maʻamau i keiki hipa. Hiki nō hoʻi iā ʻoe ke hoʻohana i ka ʻiʻo lio, akā pilikia ka kūʻai ʻana mai, a ʻaʻohe pono kūikawā e ʻimi i ia ʻiʻo.

E māhele wau i nā mea huna, nā subtleties, nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā maʻalea, ka ʻike e kōkua ai iā ʻoe e lilo i ʻoihana maoli i ke kuke ʻana i kēia mea ʻono.

  • keiki hipa 1500 g
  • onion 200 g
  • wai 5 l
  • huamoa 1 pc
  • palaoa 600 g
  • wai hau 200 ml
  • ka paʻakai, nā mea ʻono e ʻono

Kalepona: 54 kcal

Proteins: 2.9 g

Momona: 0.8 g

Nā Kāpelu: 8.5 g

  • E kau i kahi ʻāpana hipa holoʻokoʻa ma ka iwi i loko o ka ipu kōwaha mānoanoa a ninini i ʻelima liters o ka wai. Ma hope o ka paila ʻana, hoʻomoʻi i nā mea ʻala a ʻokiʻoki i nā aniani i ka kai. Hoʻohana wau i ka coriander, ka laurel a me ka hui ʻana o nā pepa. E alakaʻi ʻia e kāu ʻono.

  • Kuhi no ʻekolu mau hola ma luna o ka wela liʻiliʻi, e ʻohiʻohi mau nei i ka hua. ʻAʻole wau e paipai i ka uhi ʻana i nā pā me kahi poʻi. Hoʻopili kēia i ka maikaʻi a me ka transparency o ka broth i hoʻopau ʻia.

  • ʻOiai lōʻihi ka kuke ʻana o ka ʻiʻo, e hoʻomaka kākou e kuke i nā noodles. E kāwili i hoʻokahi hua moa me kahi paʻakai a me ke aniani o ka wai anuanu, a laila kuʻi ʻia me ka mea kāwili. E hoʻolauna iki i ka palaoa i loko o ka hui hua a kāwili i ka palaoa me ka lima.

  • E hoʻokaʻawale i ka palaoa i mau ʻāpana a hana i nā pōpō mai iā lākou, ʻo ke anawaena o lākou e kūlike i ka nui o ka pā. Fry i kēlā me kēia i loko o ka pā me ka ʻaila ʻole. Hōʻike ʻia ka mākaukau e nā kiko ʻeleʻele a me kahi ʻano beige. Ma hope o ka hemo ʻana o ka pōpō mai ka ipu hao, ʻokiʻoki i mau diamana waena.

  • Ke kuke ʻia ke keiki hipa, lawe pono iā ia mai ka pā, wehe i nā iwi, ʻoluʻolu a ʻokiʻoki. I loko o kahi kīʻaha ʻokoʻa, lawe mai i kahi ʻāpala i kahi paila a hoʻohaʻahaʻa i nā noodles. Ma kahi o ʻekolu mau minuke, e mākaukau ia.

  • E kau i ka ʻiʻo ma kahi pā hohonu nui, a ma luna o nā noodle i moʻa. I ka hopena hope loa, ninini ma luna o ke kai a hoʻonaninani me nā mea kanu.


Inā he mea aloha kāu mea aloha i ka meaʻai Kazakh a i ʻole makemake lākou e hoʻāʻo i kahi mea hou, hiki iā ʻoe ke māʻona i kā lākou pono gastronomic. Inā makemake ʻoe i ka meaʻai ʻEulopa, e hoʻolohe i ka ʻiʻo Palani.

Hana hoʻomoʻa pipi

Nā Pono:

  • Veal (pipi) - 600 g.
  • Onions - 3 poʻo.
  • Kāloti - 1 pc.
  • Nā ʻōmaʻomaʻo - 100 g.
  • ʻO ka palaoa - 3 mau kīʻaha.
  • Huamoa - 1 pc.
  • Wai - 1 kīʻaha.
  • ʻO kaʻaila mea kanu, nā mea ʻono a me ka paʻakai.

Hoʻomākaukau:

  1. E ninini i ʻelua lita o ka wai i loko o ka ipu hao, hoʻokomo i ka pipi i holoi ʻia a huli i ka wela. Ma hope o ka hoʻolapalapa, hemo i ka hua, kau i ka ʻoka a ʻokiʻoki ʻia me ka kāloti. E hoʻomoʻi i kahi paʻakai a kuke ma kahi ahi liʻiliʻi no ʻekolu mau hola.
  2. ʻOiai ke kuke ʻana ka moa, kuke i ka noodles. E hoʻokuʻi i kahi hua manu i loko o kahi pola, ninini i loko o ke kīʻaha wai, e hoʻomoʻi i kahi puna o ka ʻaila a kuʻi maikaʻi i nā mea āpau. ʻO ka paʻakai ka paʻakai a hoʻonui i ka palaoa. Uhi i ka hopena palaoa palaoa me ka kāwele a waiho no ka hapalua hola.
  3. E ʻōwili i ka palaoa a ʻokiʻoki i mau daimana. ʻO ka laulā o kekahi ʻaoʻao o ka ʻāpana hoʻāʻo ma loko o ʻelima mau kenimika. I mea e pono ai ke kaʻina hana, mahele mua i ka nui i nā ʻāpana.
  4. Wehe i ka palaoa i hoʻomākaukau ʻia mai ka palaoa a ʻokiʻoki i mau ʻāpana. E hoʻouna i ʻelua mau aniani i ʻoki ʻia i loko o nā apo i ka palaʻai pipi a, ma hope o ka hoʻolapalapa iki ʻana, kau i ka pā.
  5. E ninini i ka hapalua o ka broth i loko o kahi pahu kaʻawale, a hoʻolapalapa i nā noodles i loko o ke koena wai ʻala i koe. Noho ia e hoʻoneʻe i nā noodles i kahi pā nui, kau i nā ʻāpana o ka ʻiʻo ma luna.

Hāʻawi ʻia ka beshbarmak mākaukau me nā apo onion a me ka wai wela i loko o kahi pahu kaʻawale, i hoʻowali ʻia me nā mea kanu.

Pākuʻi wikiō mai Oblomoff

ʻO nā hana maʻalea a me nā subtleties e hiki ai iā ʻoe ke kōkua iā ʻoe e hoʻomākaukau i ka pā me ka ʻole o nā pilikia. Loaʻa ka manawa manuahi, ka hoʻoulu a me nā meaʻai, hiki iā ʻoe ke ʻoluʻolu i kāu poʻe kipa me nā leʻaleʻa Kazakh.

ʻO ka puaʻa beshbarmak

Hoʻokumu kēlā me kēia ʻāina i ka beshbarmak i kona ala ponoʻī a, alakaʻi ʻia e nā makemake pilikino a me nā lāhui, e hoʻohui i nā mea ʻala, nā mea kanu, nā ʻuala, nā iʻa a me nā ʻiʻo paha. Pili pono ka ʻono o ka pā i ka nui o ka manawa i lilo, no ka mea hiki ʻole ke kuke koke i ka beshbarmak.

Hoʻokumu ʻia ka sup i ka ʻiʻo, ka moa a me nā noodles i kuke ʻia i loko. I kekahi mau hihia, hoʻohana nā chef i ka puaʻa. ʻOiai mai ia, loaʻa kahi hopena maikaʻi. No ka leʻaleʻa i ka ʻono maoli o kahi mea haku, koi ʻia e ʻai me kou mau lima.

Nā Pono:

  • Puaa - 1 kg.
  • Onions - 2 poʻo.
  • Kāloti - 1 pc.
  • Palaoa - 600 g.
  • ʻO nā hua - 2 pcs.
  • Wai - 1 kīʻaha.
  • ʻO ka paʻakai, ka pepa, ka laurel, nā mea kanu.

Hoʻomākaukau:

  1. E holoi i ka puaʻa a hoʻokomo i kahi ʻāpana holoʻokoʻa i loko o kahi kōkō waena, e hoʻohui i ka wai a kuke no ʻekolu mau hola. No ka loaʻa ʻana o kahi broth maopopo, ka paʻakai ma ka hopena o ka kuke ʻana a me ka hemo mau.
  2. Ma kahi o hoʻokahi hola ma mua o ka pau ʻana o ka kuke ʻana, hoʻouna i kahi onioni, kāloti, laurel a me ka pepa i ka pā. He mea nui ia e kiʻi i nā mea kanu i mākaukau, no ka mea, koi wale ʻia no ka ʻono.
  3. ʻO ka manawa kēia e hana i ka palaoa. E kuʻi i nā hua i loko o ka palaoa, e ninini i kahi kai liʻiliʻi a hoʻomoʻi i kahi pā o ka paʻakai. Ma hope o ka palaoa ʻana, wahī ka nui i ka wahī a waiho no ka hapalua hola. A laila e ʻōwili pono a ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana, a laila ʻokiʻoki ʻia i mau diamana a i ʻole nā ​​pahu.
  4. Wehe i ka puaʻa mai ka pala, a ma hope o ka kānana pono ʻana i ka wai, hoʻihoʻi i ke kapuahi. Ma hope o ka paila ʻana, hoʻohaʻahaʻa i nā ʻāpana palaoa, hoʻomoʻi i ka pepa a kuke i kahi liʻiliʻi.
  5. Fry i ka ʻakaʻoki iʻokiʻoki i loko o nā apo i loko o ka aila a hiki i ke gulaʻula. E kau i ka palaoa ma kahi pā ākea a me nā ʻāpana puaʻa i waenakonu. E lawelawe i ka pala me ka beshbarmak i loko o kahi pola liʻiliʻi, ka wā me nā mea ʻala a kāpīpī me nā mea kanu.

Pehea e kuke ai i ka moa beshbarmak

E like me kaʻu i ʻōlelo ai, he mea maʻamau ke kuke ʻana i ka beshbarmak mai ka ʻiʻo lio, hipa a pipi paha. Akā, ʻoi aku ka maʻalahi o ka loaʻa ʻana o ka moa hou.

E hōʻike wau i kahi papahele maʻalahi, mahalo i hiki ai iā ia ke hana kūʻokoʻa i kahi puʻuwai puʻuwai puʻuwai, ala a me ka ʻono loa, pono e lawelawe ʻia ma kahi ipu nui a i ʻole nā ​​papa hapa. Hāʻawi maʻamau ka broth i kahi pahu kaʻawale, ʻoiai e ninini pololei ʻia i loko o kahi pā o ka noodles a me kaʻiʻo.

Inā ʻaʻole pono ʻoe e kuke i ka Kazakh beshbarmak ma mua, aʻoaʻo wau iā ʻoe e pili pono i ka papa hana. Me kahi ʻike iki, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i ka ʻenehana, hoʻohui i nā mea ʻai a me nā mea ʻono e ʻono ai.

Nā Pono:

  • Moa - 1 kg.
  • Onions - 3 poʻo.
  • ʻO ka palaoa - 2 mau kīʻaha.
  • Hua moa - 3 pcs.
  • Pālū - 0.75 kīʻaha.
  • ʻO kaʻaila mea kanu - 2 tbsp. puna.
  • ʻO ka paʻakai, nā mea kanu, nā mea ʻala.

Hoʻomākaukau:

  1. E holoi pono i ke kupapaʻu moa, ʻokiʻoki i mau ʻāpana, hoʻokomo i loko o kahi kō. E ninini i ka wai ma luna o kaʻiʻo. Ma hope o ka paila, hemo i ka huʻa, hoʻemi i ka wela, kuke no ʻelua mau hola. I ka hopena, paʻakai i ka moa moa a me ke kau me kāu mea ʻala punahele.
  2. ʻOiai e kuke ana ka moa, kāwili i ka palaoa. E hoʻomoʻi i kahi paʻakai i kahi ipu kūpono, e kuʻi i nā hua manu, e ninini i ka aila mea kanu a me ka wai i hoʻomoʻa ʻia a kāwili i nā mea āpau. Ma hope o ka hoʻohui ʻana i ka palaoa, kāwili i ka palaoa, a laila ʻāwili ʻia i ka plastic a hoʻouna ʻia i ka pahu hau no ka hapalua hola.
  3. Lawe i ka nui a māhele i nā ʻāpana he nui. E'ōwili i kēlā me kēia i kahi papa lahilahi, ʻokiʻoki i nā rhombus, e moe i ka papa no kekahi manawa e hoʻomaloʻo.
  4. E ʻokiʻoki i ka ʻaka i loko o nā apo hapalua a kālua i ka aila a kokoke i kuke. E ninini i ʻelima punetēpō o ka wai i loko o ka pā palai a, uhi ʻia me kahi poʻi, e hoʻomoʻa i ka ʻaka no kekahi mau minuke.
  5. Wehe i ka moa i hoʻolapalapa ʻia a maʻalili. Wehe i nā hua a kau i ka pulp ma kahi pā. E ninini i ka hapalua o ka broth i loko o kahi kō, e hoʻolapalapa a hoʻohana e hana i nā noodles.
  6. E kau i ka ʻaka a me nā noodles ma luna o kaʻiʻo, e ninini me ka ʻōniu onika, kāpīpī me nā mea kanu ʻokiʻoki.

Inā ʻaʻole loaʻa kahi moa, e kāwili iā ia me ka pālule a i ʻole ka lāpaki. ʻAʻole hiki ke hoʻololi i ka hopena.

ʻIke kūpono

Ke ʻimi nei i ka mōʻaukala, paʻakikī e hoʻomaopopo i kahi a i ka manawa hea i hoʻokumu ʻia ai ka beshbarmak. ʻIke wale ʻia ʻo kaʻiʻo a me ka sup noodle i makemake nui ʻia i waena o ka poʻe e noho ana ma Central Asia, a ʻaʻole hoʻokahi hoʻolauleʻa ʻoliʻoli i hana ʻia me ka ʻole o ia.

IMFORMATION! ʻO nā kūpuna kahiko o nā Tatar, ʻo Kyrgyz a me nā Kazakhs he poʻe malihini i loaʻa ʻole nā ​​mea ʻokiʻoki ma kā lākou lima, no laila ua ʻai lākou i ka meaʻai me ko lākou mau lima. ʻO ka inoa o ke pā i ka unuhi e like me "ʻelima mau manamana lima".

Ma mua, ua hoʻomākaukau ʻia kahi mea ʻono mai ka hipa, ke kāmelo a i ʻole ka ʻiʻo lio. ʻO ka mea maʻamau, hoʻomākaukau ka ʻiʻo e nā kāne nāna i luku i nā holoholona, ​​ʻānai i nā kupapaʻu a waiho ʻia i loko o nā ipu nui. Kāpena ʻia nā nood e nā wahine. ʻO nā noodle curly kahi mea nui o ka beshbarmak.

I kēia mau lā ua hana ʻia ka beshbarmak mai nā ʻano ʻokoʻa o kaʻiʻo e like me ka nui o nā ʻano hoʻomoʻa. ʻO ka mana maʻamau e ʻae iā ʻoe e hele i kahi huakaʻi maikaʻi i ka wā i hala, ʻoiai nā mea hou e lawe i kahi ʻono hiki ʻole ke noʻonoʻo ʻia.

Pin
Send
Share
Send

E nānā i ka wikiō: Хашар дар дехаи Оби-борик 16 04 2020 (Iulai 2024).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka

rancholaorquidea-com